Internet of Things: best practices

Kansen en mogelijkheden in de praktijk

Kansen en mogelijkheden in de praktijk

The Internet of Things (IoT) maakt het mogelijk om met sensoren real-time bedrijfsinformatie te verzamelen. Van de temperatuur van de bedrijfsuitrusting tot de perfomance van een vloot windturbines. Dit biedt grote kansen voor organisaties die ruwe IoT data kunnen omzetten naar business insights. Want, de sleutel van succes ligt in het analyseren van data. Lees deze Internet of Things best practices voor inspirerende voorbeelden.

Bespaar geld met Internet of Things

Uit onderzoek van Blue Hill Reaserch blijkt dat er dankzij IoT-initatieven zoals performance monitoring en predictive maintanance veel geld bespaard kan worden. Zij interviewden hiervoor drie grote Amerikaanse organisaties die al gebruik maken van IoT analytics: een gemeente, een olie- en gasmaatschapij en een internationale vrachtwagenfabrikant. Benieuwd naar alle uitkomsten van deze case studie? Download het gehele onderzoek Analyst Insight als whitepaper.

Verbeter uw bedrijfsvoering en besluitvorming

Een van de uitkomsten is dat organisaties die IoT analytics implementeren in staat zijn om veelbelovende resultaten te boeken in hun bedrijfsvoering en besluitvoering. Een van de onderzochte bedrijven bespaarde maar liefst 10 miljoen dollar dankzij de inzet van IoT analytics. Dit kan door bijvoorbeeld machines precies op het juiste moment van onderhoud te voorzien, waardoor de downtime geminimaliseerd wordt. Dit noemen we ook wel prescriptive maintance. Dankzij IoT-sensoren wordt bovendien onderhoud beter gepland zodat de productiecyclus zo min mogelijk verstoord wordt.

Hoe kiest u de juiste IoT-oplossing?

Blue Hill onderscheidt vier verschillende stadia van volwassenheid die de meerderheid van IoT-projecten representeren waarvan we hier vast twee noemen:

  1. Het vervangen van de traditionele datastroom
  2. Descriptive Analysis (beschrijvende analyses)

Aan de slag met deze Internet of Things best practices

Het derde en vierde stadium kunt u terugvinden in het whitepaper. Bent u benieuwd in welk stadium uw organsatie zich bevindt? En wilt u weten wat dat betekent en welke vereisten er nodig zijn voor het vervangen van het tradionele proces? Dit en nog veel meer waardevollle insights vindt u in het whitepaper.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom TrendsInnovatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Hoe blockchain de financiële dienstverlening verandert

Sinds de introductie van blockchain bekijkt de financiële sector hoe ze voordelen kunnen halen uit deze nieuwe technologie. Na jaren van onderzoek zijn we inmiddels aangekomen in de fase dat de technologie ook daadwerkelijk wordt ingezet in bedrijfsprocessen. Deze whitepaper beschrijft 5 toepassingen die volop in ontwikkeling zijn. Lees hoe blockchain de branche de komende jaren zal transformeren.

Lees verder

Innovatie :  In 8 stappen naar een betere bereikbaarheid op vakantie

Het is zomer: de temperaturen stijgen en werkend Nederland kijkt uit naar een welverdiende vakantie. Als mkb’er kan je echter niet zomaar de deur achter je dichttrekken, je wil toch bereikbaar blijven voor je medewerkers en relaties. Ontdek in deze praktische whitepaper hoe je in 8 stappen je bereikbaarheid verbetert, zo kan je genieten van een ontspannende vakantie en ben je toch bereikbaar in geval dat nodig is!

Lees verder

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.