Internet of Things: verhalen over missers en successen

IoT-pioniers delen hun ervaringen

IoT-pioniers delen hun ervaringen

Machine-to-machine (M2M) en controlenetwerken zijn niet nieuw. Integendeel, ze maken al jaren deel uit van ons dagelijks leven. Verkeerslichten, stadsverlichting of hartmonitoren om er maar een paar te noemen. Zonder M2M en controlenetwerken zou er geen Internet of Things (IoT) zijn. Deze technologie werd de afgelopen jaren enorm populair. Meer dan tijd om op onderzoek te gaan naar deze IoT-projecten. Hewlett Packard Enterprise vroeg 80 IT-professionals hoe het hen verging bij hun ambitieuze IoT-projecten. Wat ging goed, wat kon beter en vooral… wat kunnen we van elkaar leren.

6 IoT levenslessen

Op basis van de verzamelde ervaringen zijn er 6 belangrijke lessen die je maar beter in je achterhoofd kan houden wanneer je wil starten met een IoT-project. We zetten er alvast 3 op een rij.

  1. Maak change management een prominent onderdeel van je IoT-planning: Medewerkers en partners kunnen je project maken of breken. Wat in eerste instantie een goed idee lijkt (het tracken van alle personeelsleden om de prikklok te vervangen) kan behoorlijk fout aflopen als je medewerkers onvoldoende betrokken worden (en het systeem gaan misbruiken).
  2. Deel je plannen en breng behoefte en technologie op een lijn: Het draait bij IoT allemaal om data verzamelen, analyseren en delen. Zorg er dus voor dat alle neuzen dezelfde kant staan. Zo vermijd je situaties waar verschillende afdelingen allemaal op een andere manier aan de slag gaan met hun eigen IoT-project. Informatie delen wordt dan wel heel lastig.
  3. Start klein en zorgvuldig: IoT introduceert nieuwe concepten, nieuwe technologie en nieuwe bedrijfsmodellen. Onderschat niet hoeveel tijd nodig is om zo’n project uit te rollen. Start dus klein en ga voor de quick wins.

Voordelen ontdekken van IoT-projecten

Uiteraard staan we niet alleen maar stil bij wat er fout ging, deze whitepaper gaat uit uitgebreid in op de voordelen die respondenten ervaren na het implementeren van een IoT-project. Download deze whitepaper en ontdek de projecten van de IoT-pioniers.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

PQR

IT wordt door technologische ontwikkelingen en strengere wetgeving steeds complexer. Het opzetten en onderhouden van een goede IT-infrastructuur kost veel tijd en geld. Daarmee is IT een onderdeel van de bedrijfsvoering geworden dat aandacht verdient. PQR geeft het die aandacht en creëert rust in uw IT.

Profiel PQR ›
 
 

Download artikel

Internet of Things: verhalen over missers en successen

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.