Internet of Things: verhalen over missers en successen

IoT-pioniers delen hun ervaringen

IoT-pioniers delen hun ervaringen

Machine-to-machine (M2M) en controlenetwerken zijn niet nieuw. Integendeel, ze maken al jaren deel uit van ons dagelijks leven. Verkeerslichten, stadsverlichting of hartmonitoren om er maar een paar te noemen. Zonder M2M en controlenetwerken zou er geen Internet of Things (IoT) zijn. Deze technologie werd de afgelopen jaren enorm populair. Meer dan tijd om op onderzoek te gaan naar deze IoT-projecten. Hewlett Packard Enterprise vroeg 80 IT-professionals hoe het hen verging bij hun ambitieuze IoT-projecten. Wat ging goed, wat kon beter en vooral… wat kunnen we van elkaar leren.

6 IoT levenslessen

Op basis van de verzamelde ervaringen zijn er 6 belangrijke lessen die je maar beter in je achterhoofd kan houden wanneer je wil starten met een IoT-project. We zetten er alvast 3 op een rij.

  1. Maak change management een prominent onderdeel van je IoT-planning: Medewerkers en partners kunnen je project maken of breken. Wat in eerste instantie een goed idee lijkt (het tracken van alle personeelsleden om de prikklok te vervangen) kan behoorlijk fout aflopen als je medewerkers onvoldoende betrokken worden (en het systeem gaan misbruiken).
  2. Deel je plannen en breng behoefte en technologie op een lijn: Het draait bij IoT allemaal om data verzamelen, analyseren en delen. Zorg er dus voor dat alle neuzen dezelfde kant staan. Zo vermijd je situaties waar verschillende afdelingen allemaal op een andere manier aan de slag gaan met hun eigen IoT-project. Informatie delen wordt dan wel heel lastig.
  3. Start klein en zorgvuldig: IoT introduceert nieuwe concepten, nieuwe technologie en nieuwe bedrijfsmodellen. Onderschat niet hoeveel tijd nodig is om zo’n project uit te rollen. Start dus klein en ga voor de quick wins.

Voordelen ontdekken van IoT-projecten

Uiteraard staan we niet alleen maar stil bij wat er fout ging, deze whitepaper gaat uit uitgebreid in op de voordelen die respondenten ervaren na het implementeren van een IoT-project. Download deze whitepaper en ontdek de projecten van de IoT-pioniers.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom StrategieVisieTrendsInnovatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategie :  Stap over van traditionele naar moderne security

Traditionele security was vergelijkbaar met een sterk beveiligd fort. Dikke en hoge muren, een slotgracht en ophaalbrug moesten onze data beschermen. Maar onze data zitten niet meer in een versterkte burcht, onze data zitten in de cloud. Om data optimaal te beschermen is het daarom tijd om de burcht in te ruilen voor een moderne aanpak. Deze whitepaper vertelt je meer over moderne cloud security.

Lees verder

Strategie :  Deze 5 barrières zitten groei in de weg

Het klonk zo mooi, een eigen bedrijf starten. Na een succesvolle start is het nu tijd voor één van de lastigste fases, groei realiseren. Voor veel ondernemingen een complexe zaak, want er zijn een aantal factoren die groei lastig maken. Welke belemmeringen dat precies zijn en wat je doet om deze aan te pakken, dat lees je in deze praktische whitepaper.

Lees verder

Visie :  De invloed van AI en robotica op onze hersenen

We maken steeds vaker dankbaar gebruik van intelligente technologie in ons dagelijks leven. Van digitale assistenten op onze smartphone tot gepersonaliseerde playlists in Spotify; de motor van dit alles is kunstmatige intelligentie. Maar als we meer uitbesteden aan softwarebots, welke invloed heeft dat op onze hersenen? Hoe ziet onze samenleving eruit als robots een grotere rol gaan spelen?

Lees verder

Visie :  Krijg weer rust in je hoofd

In welke branche je ook werkt, overal worstelen mensen met de constante stroom aan informatie, taken en verzoeken. We zijn meer tijd kwijt aan het onthouden wat we precies moeten doen, dan aan het effectief uitvoeren van taken. Dat moet beter kunnen! Deze whitepaper laat je zien hoe je meer grip krijg op jouw taken en weer rust in je hoofd krijgt.

Lees verder

Trends :  Managed services en vertrouwen gaan hand in hand

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun IT-beheer niet langer zelf te doen maar uit te besteden aan IT-professionals die de IT-omgeving naar een hoger niveau tillen. Toch gaat de beslissing om taken uit te besteden gepaard met een hoop vragen. Deze zijn bijna allemaal terug te brengen naar één ding: vertrouwen. Wanneer vertrouwen we een leverancier? Hoe werkt vertrouwen in ons brein?

Lees verder

Innovatie :  Internet security: zo staan we ervoor

Wat gebeurde er in 2019 op het gebied van cybersecurity? Welke lessen nemen we mee naar 2020? In dit State of the Internet / Security rapport nemen security experts het afgelopen jaar onder de loep. Ze zetten de belangrijkste ontdekkingen op een rij, beschrijven de aanvallen die ook in 2020 jouw securitybeleid onder druk zullen zetten en geven jou inzicht in waar de pijnpunten zitten.

Lees verder

Innovatie :  Behoud het vertrouwen van jouw klanten

Data zijn ons meest kostbare bezit. Een goede bescherming van deze bedrijfsgegevens hoort een prioriteit te zijn: je wil immers niet dat jouw klantdata in de verkeerde handen terechtkomen. Hoe garandeer je jouw klanten dat hun persoonlijke gegevens veilig zijn? Hoe ga je aan de slag met het beter beschermen van jouw data? Dat lees je hier.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.