Internet security: zo staan we ervoor

Cybercriminelen worden slimmer, jij ook?

Gepubliceerd: 21-02-2020 | Whitepaper | Internet security: zo staan we ervoor

2019 was een bewogen jaar op het gebied van cybersecurity. Gijzelsoftware, datalekken en geslaagde hacks zijn inmiddels een vaste prik in de nieuwsberichten. Denk maar aan het nieuws waaruit bleek dat Universiteit Maastricht bijna 200.000 euro moest betalen aan cybercriminelen om gegijzelde bestanden terug te krijgen. Maar ook in 2020 blijft de dreiging van cybercriminelen alomtegenwoordig. In dit State of the Internet / Security rapport blikken security-experts terug op 2019 en vertellen ze welke dreigingen we niet uit het oog mogen verliezen.

Welke verhalen en bevindingen maakten 2019?

In dit rapport lees je de belangrijkste security-verhalen van 2019 én krijg je inzicht in de belangrijkste ontdekkingen van het Akamai-research team.

Onveilige wachtwoorden zorgen voor grote problemen

Eén van de belangrijkste security-issues van het afgelopen jaar is de constante toename van het aantal kwaadaardige inlogpogingen, ook wel credential stuffing genoemd. Hackers gebruiken gestolen inlogcodes om snel toegang te krijgen tot verschillende webapplicaties. Omdat mensen nu eenmaal graag hetzelfde wachtwoord gebruiken voor allerlei systemen en applicaties, hebben hackers met gestolen wachtwoorden een grote kans dat ze slagen in hun inlogpoging. Geen enkele branche veilig is voor deze kwaadaardige inlogpogingen, maar vooral de retail en gaming industrie blijken twee erg populaire doelwitten.

Meer weten over de ontwikkelingen rondom cybersecurity?

Wat gebeurde er allemaal op het gebied van internet-security in 2019? Ben jij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en wapen jij jouw bedrijf voldoende tegen aanvallen van buitenaf? Benieuwd hoe Nederland scoort op het gebied van login-misbruik? Mis dit State of the Internet / Security rapport niet en download het hier!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Akamai

Akamai is the edge. Our globally distributed intelligent edge platform surrounds everything, from the enterprise to the cloud, so our customers and their businesses can be fast, smart, and secure.

Profiel Akamai ›
 
 

Downloaden: Internet security: zo staan we ervoor

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.