IoT-oplossingen: kies je voor zelf bouwen of kant-en-klaar?

Kies de oplossing die bij jouw doel past

IoT-oplossingen: kies je voor zelf bouwen of kant-en-klaar?

Movienight! Je hebt (eindelijk) een film gevonden op Netflix die iedereen wil zien. De drankjes en de hapjes staan op tafel, de zak chips gaat open en … leeg. Vervelend, dat vond ook de producent van de chips want de klachten bleven binnenstromen. Een speciaal team ging aan het slag met het bedenken van een oplossing. Uiteindelijk bouwde men een systeem waarbij zakken chips op de band gewogen werden. Zakken die te laag in gewicht zijn, die worden van de band gehaald door de operator. Groot succes, in de eerste week werden al 10 lege zakken onderschept. En daarna niets meer. Wat bleek, de operator vond het erg vervelend om na een melding de lege zak te moeten onderscheppen. Dus die had een ventilator voor het weegpunt gezet waardoor alle lege zaken gewoon de band afwaaiden. Hierdoor hoefde hij niet meer te lopen als een zak weer te licht werd bevonden, want geen enkele lege zak haalde nog het weegpunt. Leuk verhaal, hoor ik je denken, maar waar gaat dit heen? Dit verhaal is de perfecte illustratie van het verkeerd kiezen van een IoT-oplossing.

Zelf alles doen of kant-en-klaar?

Wanneer je aan de slag gaat met IoT is het belangrijk om de juiste oplossing te kiezen. Bij de chipsfabrikant werd een volledig systeem bedacht en ontwikkeld (Platform-as-a-Service), maar een simpele ventilator voldeed net zo goed (Software-as-a-Service). Hoe je precies beslist welke oplossing geschikt is voor jouw bedrijf, dat lees je in deze praktische whitepaper.

Waarom willen we IoT?

Voor je dus enthousiast aan de slag gaat met IoT is het goed om helder te hebben wat jouw doel is. Wat wil je bereiken met IoT? Gaat het om het verbeteren van processen zoals bijvoorbeeld real-time parkeerinformatie delen met medewerkers en bezoekers van het kantoorgebouw? Of wil je nieuwe businessmodellen ontwikkelen of de klantervaring verbeteren? De keuze voor SaaS of Paas is nauw verbonden met jouw doelstellingen.

Voor- en nadelen van PaaS en SaaS

Wat zijn de voor- en nadelen van deze 2 varianten? Welke oplossing past bij jouw doelstellingen? Je leest het in deze whitepaper!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Innovatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Innovatie :  Internet security: zo staan we ervoor

Wat gebeurde er in 2019 op het gebied van cybersecurity? Welke lessen nemen we mee naar 2020? In dit State of the Internet / Security rapport nemen security experts het afgelopen jaar onder de loep. Ze zetten de belangrijkste ontdekkingen op een rij, beschrijven de aanvallen die ook in 2020 jouw securitybeleid onder druk zullen zetten en geven jou inzicht in waar de pijnpunten zitten.

Lees verder

Innovatie :  Behoud het vertrouwen van jouw klanten

Data zijn ons meest kostbare bezit. Een goede bescherming van deze bedrijfsgegevens hoort een prioriteit te zijn: je wil immers niet dat jouw klantdata in de verkeerde handen terechtkomen. Hoe garandeer je jouw klanten dat hun persoonlijke gegevens veilig zijn? Hoe ga je aan de slag met het beter beschermen van jouw data? Dat lees je hier.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.