Is BYOD Dead?

BYOX: IT in control én optimale gebruikerservaring

BYOX: IT in control én optimale gebruikerservaring

In slechts een paar jaar tijd is enterprise IT management fundamenteel veranderd door de snelle verspreiding van mobiele devices. Vaak wordt voor dit fenomeen de term ‘BYOD’ gebruikt: Bring Your Own Device. IT kan er voor zorgen dat medewerkers de vrijheid krijgen om te werken zoals ze willen, terwijl tegelijkertijd wordt voldaan aan de bedrijfseisen op het gebied van beveiliging, controle en compliance, door te kiezen voor een zogenaamde ‘BYOX’-aanpak.

Van BYOD naar BYOX
In eerste instantie gingen IT-afdelingen het BYOD-probleem te lijf met Mobile Device Management (MDM), een device-gerichte aanpak die niet was ingericht op de explosie van mobiel computergebruik en de honderdduizenden apps die op de markt zijn gekomen. Mobiele apps en data geven nu fundamenteel richting aan productiviteit en de devices zijn vrijwel irrelevant. Een recent rapport van onderzoeksbureau Strategy Analytics schat in dat meer dan 200 miljoen werknemers apps gebruiken voor hun werk. “Mobiele werknemers maken niet uitsluitend gebruik van mobiele

e-mail en messaging, maar omarmen ook andere samenwerkingsapps, zoals onder meer
conferencing, productiviteitsapps en business process applicaties zoals CRM en zelfs ERP,” stelt het rapport." De mobiele gebruikerservaring als consument heeft mobiele werknemers duidelijk gemaakt dat ze toegang kunnen verwachten, of zelfs opeisen, tot informatie en applicaties vanaf elke locatie met behulp van mobiele devices."

Aanpak gericht op gebruikers in plaats van devices
Gezien het belang van mobiele productiviteit, zijn vooraanstaande bedrijven begonnen om zich te concentreren op het verzorgen van toegang voor management en eindgebruikers tot applicaties en data waarom ze vragen en die ze nodig hebben – onafhankelijk van tijd en plaats.

We noemen deze aanpak ‘BYOX’:

  • veiligheid en controle bieden waar het nodig is
  • ongeacht het device
  • zonder dat de gebruikerservaring negatief wordt beïnvloed.

Door het beveiligen van zakelijke applicaties en data, is IT echt klaar voor BYOD en leveren ze een bijdrage aan het concurrentievermogen en het succes van hun bedrijf.

Lees verder over de overgang van BYOD naar BYOX, de mogelijkheid voor IT om te zorgen voor grotere vrijheid en productiviteit, en negen geweldige ideeën die moeten leiden tot de volgende generatie van mobiliteitsmanagement oplossingen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.