Is iedereen blij met de nieuwe digitale werkplek?

Digitaal werken: vermijd deze 11 valkuilen

Is iedereen blij met de nieuwe digitale werkplek?

Vol enthousiasme start de organisatie met het uitrollen van een nieuwe digitale werkomgeving. Met een modern intranet hebben alle medewerkers altijd en overal alle middelen bij de hand om beter samen te werken, snel informatie te delen of informatie te vinden. Althans, dat was de bedoeling. Maar nu iedereen is aangesloten hoor je alleen gemopper en willen mensen gewoon werken als voorheen. Zien ze de voordelen niet? Waar ging het fout? Waarom is er weerstand? In deze whitepaper zetten we 11 valkuilen op een rij en laten we zien hoe je deze vermijdt. Zo zorg jij voor een vlekkeloze uitrol van jouw nieuwe software.

1.      Alle neuzen dezelfde kant op

Een succesvolle implementatie begint altijd met een duidelijke visie op het moderne werken. Werken in de cloud is natuurlijk ook vanuit financieel en technisch perspectief interessant, maar het mag nooit een doel op zich zijn. Het is een middel om een strategisch doel te bereiken. Dat doel is bijvoorbeeld: alle medewerkers moeten altijd, overal en met elk apparaat kunnen werken. Zorg ervoor dat iedereen dit doel voor ogen heeft. Zo voorkom je onduidelijkheid en discussies tijdens of na het project.

2.    De digitale werkplek is een IT-project, toch?

Het implementeren van een nieuwe digitale werkplek is een IT-project en daarom exclusief de verantwoordelijkheid van de IT-afdeling. Of niet? Dit is een veelgemaakte fout bij veel organisaties. Iedereen moet aan de slag met de nieuwe werkplek, daarom is het allesbehalve een exclusief IT-project. Het is belangrijk om vanaf het begin medewerkers uit verschillende afdelingen aan te haken. Hoe willen ze efficiënter samenwerken? Op basis van hun input maak je persona’s die de basis vormen voor het inrichten van het intranet voor verschillende gebruikersgroepen. Zo heb je bijvoorbeeld een persona voor alle accountmanagers, alle financiële medewerkers en alle consultants.

Wil jij weten welke andere valkuilen je maar beter omzeilt? Benieuwd hoe je van jouw implementatie een succes maakt? Download dan snel deze praktische whitepaper en haal meer uit jouw IT-investering.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Het Nieuwe WerkenProject Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Het Nieuwe Werken :  Een veilige werkplek inrichten in 3…2…1…

Het was een behoorlijke karwei om thuiswerken voor het hele bedrijf te regelen. En nog steeds loop je tegen een aantal uitdagingen aan. Sommige collega’s hebben geen laptop, andere kunnen hun werkzaamheden nog niet goed thuis uitvoeren. Om bedrijven te helpen bij het faciliteren van veilig thuiswerken voor de hele organisatie ontwikkelden de werkplek-experts van Wortell WORK Go.

Lees verder

Het Nieuwe Werken :  Met ons hoofd in de wolken

De cloud is inmiddels zowel privé als zakelijk niet meer uit ons leven weg te denken. Het verandert op IT- en organisatorisch vlak een heleboel, maar verandering is niet altijd makkelijk. Hoe gaan organisaties hiermee om? Vanwaar komt de cloud-watervrees die sommigen ervaren? Deze vijfde whitepaper in de reeks ‘Survival of the Smartest’ zocht het uit en zet de cloud-feiten op een rij.

Lees verder

Project Management :  Projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams

Veel organisaties werken in projectteams aan projecten. De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Hiermee wordt chatten, bestanden delen en Skype-vergaderingen plannen en houden binnen projectteams een peulenschil. Wilt u ook een projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams? Met deze gids kunt u succesvol een projectorganisatie opzetten.

Lees verder

Partner

ilionx

Wij leveren toegevoegde waarde aan organisaties door vraagstukken rondom business transformatie succesvol aan te pakken, met moderne informatietechnologie als aanjager.

Profiel ilionx ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.