Is jouw organisatie echt klaar voor microservices?

Laat je niet meeslepen door Fear of Missing out

Gepubliceerd: 12-02-2020 | Whitepaper | Is jouw organisatie echt klaar voor microservices?

Microservices zijn al jaren een populair gespreksonderwerp in IT-land en zorgen regelmatig voor discussies op de werkvloer. De ene wil zo snel mogelijk starten, liever gisteren dan vandaag, en anderen zijn niet overtuigd of de stap naar microservices wel altijd de juiste stap is voor het bedrijf. Deze whitepaper belicht beide kanten van deze medaille en laat zien welke zaken je niet over het hoofd mag zien wanneer je start met microservices. Want met de vrijheid en flexibiliteit die microservices brengen, komt ook een verhoogde complexiteit. Je doet er daarom goed aan vooraf in kaart te brengen wat de gevolgen zullen zijn voor jouw organisatie en ontwikkelteam. Alleen zo weet je of je er echt klaar voor bent.

Wat en waarom microservices?

Microservices is een architectuurstijl waarbij je een applicatie onderverdeeld in kleinere, onafhankelijke services die perfect met elkaar samenwerken. Iedere service heeft een eigen functie en maakt deel uit van een groter geheel. Dit zorgt ervoor dat de services flexibel en schaalbaar zijn. Dev-teams kunnen bijvoorbeeld onafhankelijk van elkaar werken aan een update van een service en deze releasen zonder dat de hele applicatie offline moet.

Laat je niet leiden door je FoMo

Toch mag je de nadelen van microservices niet zomaar van tafel vegen. Ze brengen een behoorlijke complexiteit met zich mee waar jouw developmentteam mee om moet kunnen gaan. Want voor je het weet heb je te maken met een explosie van microservices waardoor het team snel het overzicht verliest.

Go or no go?

Benieuwd of microservices op dit moment de juiste stap zijn voor jouw organisatie? Ga aan de slag met de tips, bevindingen en adviezen uit deze whitepaper en bepaal zelf of jouw organisatie er klaar voor is.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

E-ngineers

Wij ontwerpen hedendaagse systemen en optimale IT-architecturen die speciaal zijn gemaakt om aan jouw behoeften en ambities te voldoen!

Profiel E-ngineers ›
 
 

Downloaden: Is jouw organisatie echt klaar voor microservices?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.