IT Leadgeneratie Benchmark

Hoe 100 IT dienstverleners leads genereren

Hoe 100 IT dienstverleners leads genereren

Leadgeneratie wordt steeds belangrijker in onze alsmaar digitaliserende wereld. IT-aanbieders worstelen met de vraag hoe ze zich het beste in de kijker kunnen spelen bij inkopers op individueel – tot directieniveau. In een uitgebreid benchmarkonderzoek is de IT-marketing van circa honderd Microsoft partners onder de loep genomen, waarbij een wel heel bijzondere onderzoeksmethodiek is gebruikt.

Kijken, kijken, kopen

Bij het onderzoek werd onderscheid gemaakt tussen organisaties die zich richten op de Modern Workspace zoals Office 365 of SharePoint; en organisaties met een specifieke focus op bedrijfsoplossingen. Vier zogeheten ‘building blocks’ van content marketing vormden de onderzoeksfocus:

  1. Exposure: interesse van de doelgroep wekken, naamsbekendheid vergroten en traffic genereren met bijvoorbeeld blogs, referentievideo’s en infographics.
  2. Leadgeneratie: de eerste oriëntatie van potentiële klanten, bijvoorbeeld door whitepaper downloads of deelname aan evenementen.
  3. Lead nurturing met klant events, workshops en webinars: de contacten geïnteresseerd houden voor content en uiteindelijk het product.
  4. En tenslotte: hoe kunnen gekwalificeerde en geïnteresseerde contacten worden geconverteerd naar daadwerkelijke klanten?

En wat blijkt?

Er is geen gouden formule voor marketing, maar er zijn verschillende strategiën nodig bij verschillende fases van ‘de buyer’s journey’. Zo leveren referentieverhalen, blogs en whitepapers over de hele linie de meeste ROI (Return On Investment) op om een eerste goede indruk te maken. Grote evenementen zijn effectief om leads te genereren en kleine events om cold leads te ontwikkelen tot warme. Webinars lijken daarentegen weinig op te leveren. En zoals verwacht is pre-sales consultancy de beste manier om potentiële klanten binnen te halen, maar hebben kortingen in die laatste fase verrassend weinig effect.

Modern Marketing

Dit zijn enkele van de tweeëntwintig bevindingen van de benchmark, waarvoor bijna vijftig marketingsinstrumenten zijn onderzocht; van social media campagnes tot telemarketing, video’s & animaties, nieuws- en achtergrondartikelen, SEO en SEA. Als insteek voor de studie is gekozen voor de methodiek van Modern Marketing, toegerust op de complexe koopprocessen binnen B2B, waarbij rationaliteit een grotere rol speelt dan bij B2C. Marketingcampagnes zijn hier van de lange adem en zijn gericht op meerdere soorten content tijdens de verschillende inkoopfasen. Hoe dit werkt, kunt u lezen in deze whitepaper

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

RIFF Content Marketing

RIFF Content Marketing is een specialist in B2B Contentmarketing voor zakelijke en IT dienstverleners

Profiel RIFF Content Marketing ›
 
 

Downloaden: IT Leadgeneratie Benchmark

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.