Juiste beslissingen beginnen met betrouwbare data

Vertrouw jij jouw data?

Vertrouw jij jouw data?

We horen het al jaren: data is het nieuwe goud en het is één van de belangrijkste assets binnen de organisatie. Data vormen immers de basis van een succesvolle digitale transformatie en maken AI-projecten mogelijk. Onze hoop en vertrouwen zijn dus gevestigd op onze data. Maar is dat wel terecht? Kan, en mag, jij jouw data wel vertrouwen?

Kwaliteit vaak ondergeschikt

In onze zoektocht naar snelle inzichten en datagedreven beslissingen besteden organisaties vaak veel aandacht aan toegang tot data en analyse van deze data. Kwaliteit en databeheer krijgt hierdoor minder aandacht. Dit is een gevaarlijke valkuil. We kunnen er dan niet meer van uitgaan dat we beslissen op basis van echte feiten. Werken met onbetrouwbare data is misschien wel erger dan helemaal geen data verzamelen…

Complexiteit neemt toe

Naar alle verwachting zal het aantal beschikbare data in organisaties de komende jaren alleen maar toenemen. De eisen die we stellen aan onze data en de wetgevingen die bepalen hoe we met onze data omgaan worden dan ook steeds complexer. Er is dus geen beter moment om nu in kaart te brengen welke data jij hebt, waar ze te vinden zijn, waar de data heengaan en wie ze gebruikt. Deze whitepaper helpt je op weg bij het opstellen van de ideale data governance strategie.

3 pijlers van een goede data governance strategie

Wanneer je data dus echt de basis wil maken van goede beslissingen, dan is het belangrijk om deze 3 pijlers voor ogen te houden bij het opzetten van een data governance strategie:

  1. Ken de data: ontdek, classificeer en label alle soorten data
  2. Vertrouw de data: zorg voor kwaliteit en een veilige toegang tot data
  3. Gebruik de data: ga aan de slag met selfservice systemen en krijg een 360 graden beeld

Op basis van praktijkvoorbeelden beschrijft deze whitepaper hoe je deze pijlers inricht in jouw organisatie. Zo zorg jij ervoor dat jouw data betrouwbaar en vooral bruikbaar worden!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom InnovatieManagementBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Innovatie :  Maak het leven van de vermogensbeheerder eenvoudiger

FinTech-bedrijven zijn in snelle tijd enorm populair geworden omdat ze hun klanten een geweldige ervaring bieden. Dit doen ze niet met jarenlange kennis uit de branche, maar met technisch vernuft en vernieuwende initiatieven. Ook traditionele banken en vermogensbeheerders zien steeds meer mogelijkheden. Deze whitepaper laat zien hoe vermogensbeheerders technologie slim kunnen inzetten om af te rekenen met enkele bekende uitdagingen uit de branche.

Lees verder

Innovatie :  Je bent 6 stappen verwijderd van de ideale moderne werkplek

Bij het inrichten van een digitale werkplek staan de IT-afdeling en de rest van de business vaak lijnrecht tegenover elkaar. Het zijn vooral de verschillen in eisen en behoeften die zorgen voor spanning. Hoe breng je deze wensen en eisen samen in één omgeving die voor iedereen werkt? Deze whitepaper zet 6 stappen, op basis van best practices, op een rij die leiden naar de ideale werkomgeving.

Lees verder

Management :  De impact van IFRS 15 op de registratie van omzet

Om de verantwoording van omzet consistenter, transparanter en beter vergelijkbaar te maken is IFRS 15 Revenue from Contracts with Customers effectief geworden. Deze richtlijn is al dit boekjaar van toepassing en geeft richtlijnen omtrent de correcte allocatie van omzet naar leveringsverplichtingen. Welke impact heeft deze nieuwe regelgeving op uw organisatie? Lees deze whitepaper met een uitgebreide toelichting op het 5 stappenplan.

Lees verder

Management :  Deze checklist verbetert uw dataveiligheid

Veel IT-afdelingen worstelen met hoe ze de data van hun organisatie veilig houden. Ze hebben te maken met een groeiende berg data en steeds meer werknemers die mobiel werken. Dat levert gevaar op. Weet u al hoe zij samen met u de risico’s op datalekken zo klein mogelijk houden? Download hier een checklist om de 5 belangrijkste uitdagingen samen op te lossen.

Lees verder

Big data :  Kijken naar jouw data met visual analytics

Datavisualisatie is een handig hulpmiddel om jou meer inzicht te geven in de verzamelde data. Het helpt ons niet alleen in kaart te brengen wat er aan de hand is, ook het waarom wordt duidelijk door op de juiste manier naar data te kijken. Ontdek hoe datavisualisatie en visual analytics elkaar versterken en wat jij ermee kan bereiken.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.