Juiste beslissingen beginnen met betrouwbare data

Vertrouw jij jouw data?

Vertrouw jij jouw data?

We horen het al jaren: data is het nieuwe goud en het is één van de belangrijkste assets binnen de organisatie. Data vormen immers de basis van een succesvolle digitale transformatie en maken AI-projecten mogelijk. Onze hoop en vertrouwen zijn dus gevestigd op onze data. Maar is dat wel terecht? Kan, en mag, jij jouw data wel vertrouwen?

Kwaliteit vaak ondergeschikt

In onze zoektocht naar snelle inzichten en datagedreven beslissingen besteden organisaties vaak veel aandacht aan toegang tot data en analyse van deze data. Kwaliteit en databeheer krijgt hierdoor minder aandacht. Dit is een gevaarlijke valkuil. We kunnen er dan niet meer van uitgaan dat we beslissen op basis van echte feiten. Werken met onbetrouwbare data is misschien wel erger dan helemaal geen data verzamelen…

Complexiteit neemt toe

Naar alle verwachting zal het aantal beschikbare data in organisaties de komende jaren alleen maar toenemen. De eisen die we stellen aan onze data en de wetgevingen die bepalen hoe we met onze data omgaan worden dan ook steeds complexer. Er is dus geen beter moment om nu in kaart te brengen welke data jij hebt, waar ze te vinden zijn, waar de data heengaan en wie ze gebruikt. Deze whitepaper helpt je op weg bij het opstellen van de ideale data governance strategie.

3 pijlers van een goede data governance strategie

Wanneer je data dus echt de basis wil maken van goede beslissingen, dan is het belangrijk om deze 3 pijlers voor ogen te houden bij het opzetten van een data governance strategie:

  1. Ken de data: ontdek, classificeer en label alle soorten data
  2. Vertrouw de data: zorg voor kwaliteit en een veilige toegang tot data
  3. Gebruik de data: ga aan de slag met selfservice systemen en krijg een 360 graden beeld

Op basis van praktijkvoorbeelden beschrijft deze whitepaper hoe je deze pijlers inricht in jouw organisatie. Zo zorg jij ervoor dat jouw data betrouwbaar en vooral bruikbaar worden!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom InnovatieManagementBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Innovatie :  Internet security: zo staan we ervoor

Wat gebeurde er in 2019 op het gebied van cybersecurity? Welke lessen nemen we mee naar 2020? In dit State of the Internet / Security rapport nemen security experts het afgelopen jaar onder de loep. Ze zetten de belangrijkste ontdekkingen op een rij, beschrijven de aanvallen die ook in 2020 jouw securitybeleid onder druk zullen zetten en geven jou inzicht in waar de pijnpunten zitten.

Lees verder

Innovatie :  Behoud het vertrouwen van jouw klanten

Data zijn ons meest kostbare bezit. Een goede bescherming van deze bedrijfsgegevens hoort een prioriteit te zijn: je wil immers niet dat jouw klantdata in de verkeerde handen terechtkomen. Hoe garandeer je jouw klanten dat hun persoonlijke gegevens veilig zijn? Hoe ga je aan de slag met het beter beschermen van jouw data? Dat lees je hier.

Lees verder

Management :  De impact van IFRS 15 op de registratie van omzet

Om de verantwoording van omzet consistenter, transparanter en beter vergelijkbaar te maken is IFRS 15 Revenue from Contracts with Customers effectief geworden. Deze richtlijn is al dit boekjaar van toepassing en geeft richtlijnen omtrent de correcte allocatie van omzet naar leveringsverplichtingen. Welke impact heeft deze nieuwe regelgeving op uw organisatie? Lees deze whitepaper met een uitgebreide toelichting op het 5 stappenplan.

Lees verder

Management :  Bedrijf kopen: waar moet ik op letten?

Bij het kopen van een bedrijf komen een aantal factoren kijken. Waar moet u op letten en hoe gaat zo’n koop in zijn werk? Hoe doet u een goed bod en hoe verloopt een boekenonderzoek? Lees de tips in deze whitepaper en ga goed geïnformeerd aan de slag met uw aankoop.

Lees verder

Big data :  De reis naar een datagedreven organisatie

Transformeren tot een datagedreven organisatie; met de algemene beschikbaarheid van kunstmatige intelligentie is het dichterbij dan ooit. Toch is het een behoorlijke uitdaging voor IT-afdelingen om deze transformatie optimaal te ondersteunen. Deze whitepaper laat zien wat er nodig is om dit voor elkaar te krijgen en geef inzicht in wat je moet doen als blijkt dat jouw organisatie er nog niet klaar voor is.

Lees verder

Big data :  Harvard Business Review: data brengt bedrijven op voorsprong

Wat maakt een bedrijf succesvol? Hoe maak je het verschil tegenover je concurrenten? Een datagedreven unieke klantervaring is het antwoord. Dit onderzoeksrapport van Harvard Business Review gaat dieper in op dit onderwerp en laat zien hoe succesvolle ondernemingen aan de slag gaan met data en analytics om tot waardevolle inzichten te komen. Waar sta jij al?

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.