Juridische do’s & don'ts Social Media

Wat mag wel en niet bij reclame en marketing in Social Media

Wat mag wel en niet bij reclame en marketing in Social Media

Bij reclameregelgeving is een van de belangrijkste punten de bescherming van de consument. Dan is natuurlijk de vraag: wat mag wel en niet bij reclame en marketing via Social Media?

Traditionele media vs. Social Media
Er is een aantal verschillen tussen traditionele media en Social Media. Een van deze verschillen is de wijze waarop reclame via Social Media kan worden verspreid. Reclame wordt vele malen herhaald en verder verspreid via verschillende social media, terwijl verspreiding bij traditionele media vaak via één kanaal gaat. In het volledige artikel worden meer verschillen tussen traditionele media en Social Media besproken.

In het artikel komt een aantal do’s & don'ts naar voren:

Do’s

  • Maak duidelijk wie de adverteerder is;
  • Check de voorwaarden van de Social Media die worden gebruikt voor reclame.

Don'ts

  • Een niet bestaande identiteit gebruiken voor het maken van reclame;
  • Gefingeerde recensies plaatsen.

Download het volledige artikel voor de volledige lijst van do’s en dont’s bij reclame en marketing via Social Media. Verder gaat het artikel dieper in op de verschillen tussen traditionele media en Social media, en de regelgeving omtrent herkenbaarheid en transparantie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Social Media bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Social Media :  Campagne management en Social Media

Welke organisatie gebruikt tegenwoordig geen Social Media? Social Media is het nieuwe communiceren geworden. De interactie tussen klant en organisatie. Deze whitepaper gaat in op de inzet van Social Media in de organisatie. Verder gaat de whitepaper verder in op het opbouwen van een klantrelatie.

Lees verder

Social Media :  Social CRM wordt volwassen

Social CRM is een trend wat steeds meer begint te spelen bij organisaties. Door het toenemend gebruik van Social Media worden klanten steeds slimmer en daarmee voorbereid en georganiseerd. Social CRM geeft een bedrijf de strategie en middelen om beter in te spelen op de wensen van de klant. Lees alles over Social CRM in deze whitepaper waarin op elke specifiek onderdeel uitgebreid wordt behandeld.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.