Kantoor in de cloud

10 stappen naar een toekomstbestendige werkplek

10 stappen naar een toekomstbestendige werkplek

Is uw werkplek klaar voor de toekomst? Wat is een toekomstige werkplek eigenlijk precies? Wat zijn de trends die de komende tijd invloed hebben op de organisatie? Waarom is het goed om met deze trends mee te veranderen?

Bij een ‘werkplek’ hebben we het niet alleen over een bureau, maar gaat het over de volledige fysieke werklocatie en de ICT die daar aanwezig is. Of je nu een fysieke werklocatie hebt, of vanuit een auto werkt, iedereen heeft tegenwoordig technologie nodig om zijn werk te doen. Met andere woorden: ICT op de werkplek, je kan er meer omheen.

10 stappen naar een toekomstbestendige werkplek
Hoe kunt u ervoor zorgen dat nieuwe technologieën en online mogelijkheden ook echt bijdragen aan het doel van de organisatie? De onderstaande 10 stappen helpen bij het klaar maken van de werkplek voor de toekomst. De 10 stappen waar deze whitepaper op in gaat zijn:

  1. Breng in kaart hoe je ervoor staat
  2. Doelen stellen
  3. Bepaal je strategie, maak een plan
  4. Schakel een specialist in
  5. Maak duidelijke afspraken
  6. Kies de juiste software
  7. Kies de juiste hardware
  8. Zorg voor een sterk netwerk
  9. Werk aan je beveiliging
  10. Zorg voor een goed beleid

Hieronder lichten we twee van de 10 stappen kort toe:

Breng in kaart hoe je ervoor staat
Voor dat een organisatie veranderingen kan doorvoeren is het van belang om te weten wat je hebt. Breng de volledige ICT-infrastructuur in kaart, ook de bedrijfsspecifieke hardware. Vraag je af of er onderdelen zijn die toe zijn aan vervanging.

Doelen stellen
Wat is belangrijk als het gaat om ICT? Wat is belangrijk voor de werknemers? Welke functionaliteiten zijn belangrijk? Deze vragen zijn belangrijk om te stellen bij het in kaart brengen van de doelen.

Lees in de volledige whitepaper meer over het 10 stappenplan en de toelichting bij elke individuele stap.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.