Kennismanagement: adviezen en voordelen

Kennismanagement door de ogen van een klantadviseur

Kennismanagement door de ogen van een klantadviseur

Kennismanagement zendeling Tinky Bart heeft een half jaar geleden het bedrijf ‘The Knowledgebase Company’ opgezet. Het juiste kennismanagement kan bijdragen aan een goede klantenservice en daarmee ook de klantloyaliteit. Deze whitepaper gaat dieper in op de praktijk, theorie en adviezen van kennismanagement.

De praktijk in Kennismanagement
In een organisatie kan een kennisbank soms wel bestaan uit 10.000 artikelen. Dit zijn vaak lange artikelen, zonder enige structuur of een helder antwoord op de onderzoeksvraag. Overleg over het schrijven van een kennisitem is er vaak niet, waardoor er kennisitems ontstaan over dezelfde onderwerpen. Collega’s streven afzonderlijk van elkaar naar hetzelfde doel en vaak is hier geen eindverantwoordelijke voor aangewezen. Klantadviseurs scrollen eindeloos door inhoudsopgaven van de kennisbank, zoekende naar een antwoord. Doordat ze deze niet kunnen vinden, leggen ze een eigen mini-kennissysteem aan opzoek naar een concreet antwoord.

Het advies voor kennismanagement is:
Stop met bestaande kennisbanken en mini-kennissystemen en bedenk met de organisatie wat het doel van deze kennisbank is.

  1. Wat wil de organisatie bereiken met een kennisbank?
  2. Definieer de kennismanagementstrategie.
  3. Zorg voor aansluiting op de koers van de organisatie.

Lees meer tips over een goed kennismanagement in de organisatie in de volledige whitepaper.

De theorie van kennismanagement
Kennismanagement is de basis voor elke organisatie. Met kennismanagement kan de organisatie alle vragen met een gerust hart tegemoet zien en snel en consistent beantwoorden. Daarnaast hangt kennismanagement nauw samen met adequaat workforcemanagement en kwaliteitsmanagement.

Advies:

Zorg voor een kennisbeheerder als verantwoordelijke van de kennisbank.

Deze beheerder kan zorgen voor het juiste kennismanagement en zorgt ervoor dat de informatie op de juiste manier binnenkomt en bewaakt de kwaliteit en structuur. Wilt u meer te weten komen over tips en adviezen over kennismanagement? Download geheel vrijblijvend de whitepaper “Kennismanagement door de ogen van een klantadviseur”.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Informatiemanagement bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Informatiemanagement :  Office 365: Zo gebruikt u het optimaal

Veel organisaties werken met Office 365. Alleen door gebrek aan kennis laten veel werknemers de diverse kansen die het met zich mee brengt liggen. Hierdoor gaat de gedane investering verloren. Door de veelvoorkomende valkuilen te ontwijken, kunt u de adoptie verhogen. Lees hier de 5 valkuilen en ga direct aan de slag.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.