Kies de juiste formulieren om uw workflow te ondersteunen

Beheer succesvol uw formulier-gedreven workflow

Beheer succesvol uw formulier-gedreven workflow

Succesvolle, moderne organisaties draaien steeds meer om data en processen. Workflow management met behulp van formulieren is hier onlosmakelijk mee verbonden. In deze whitepaper leest u hoe formulieren passen in een workflow automation oplossing en krijgt u 3 tips voor het inrichten en gebruik van elektronische formulieren in uw organisatie.

Goede formulieren helpen de workflow

Formulieren hoeven tegenwoordig geen papieren meer te zijn die iedereen met een pen moet invullen. De meeste formulieren worden elektronisch aangeboden. Als ze goed zijn opgebouwd, kunnen ze onafhankelijk van device en locatie worden ingevuld. Daarnaast worden formulieren in diverse enterprise processen en applicaties steeds meer dé interface voor het verzamelen van gegevens. 

Formulieren zijn geen eilanden. Er zit een groter plaatje achter. Helpt het processen op gang, is het verbonden met andere formulieren en heeft het een achterliggende motivatie voor de verzameling van data? Wie deze vragen gaat beantwoorden, beseft al snel dat er altijd een proces of workflow achter zit, hoe simpel een formulier ook is opgezet en hoe weinig data er ook wordt verzameld.

3 tips voor het inrichten van formulieren

Een formulier is gericht op een specifiek proces of workflow, zoals het verzamelen van gegevens over uitgaven of het in het systeem krijgen van een nieuwe werknemer. De formulieren moeten wel aan een paar eisen voldoen om effectief te zijn:

1.Houd het simpel

Mensen verwachten vaak te veel van formulieren, waardoor deze nodeloos ingewikkeld worden. Een formulier met ingebouwde proceslogica is gedoemd ten onder te gaan: het vergt dan te veel tijd en kennis om aan te passen of te onderhouden. Het is beter om processen op te knippen in verschillende eenvoudige formulieren dan het hele proces in één formulier te proberen te vangen.

2.Ondersteun mobiel werken

Mobiel werken hoort erbij. Het is dan ook logisch dat een goede workflow management oplossing mobiel werken ondersteunt. Het krijgen van deze ondersteuning moet natuurlijk niet veel moeite kosten.

3.Maak het gebruiksvriendelijk

Veel formulieren en workflow-projecten falen, omdat er te veel van gebruikers wordt gevraagd. Zo gebeurt het nogal eens dat een workflow-project gebruikers vraagt naar een applicatie te komen, nieuwe competenties te ontwikkelen of extra software te installeren voor het proces. Het beste is om het werk naar de gebruiker toe te laten komen, dus in een voor hem of haar vertrouwde omgeving zonder al te veel moeite. Dan beloont u de gebruiker voor de hulp.

Wilt u ook een goede workflow management oplossing en weten hoe formulieren eruit zouden moeten komen te zien voor uw workflow of bedrijfsprocessen? Download dan nu de whitepaper Building Forms-Driven Workflow Solutions.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.