Klantbehoeften inzichtelijk = voldoen aan klantverwachting

Aan de slag met Microsoft Social Listening for CRM

Aan de slag met Microsoft Social Listening for CRM

Via sociale netwerken kan er gemakkelijk een mening worden gegeven over uw product of organisatie. Het is voor organisaties essentieel om te weten waar zij staan. Maar hoe komt u dit te weten? En hoe kunt u loyaliteit behouden en zo opdrachten of nieuwe klanten werven? Het antwoord hierop is luisteren naar uw klanten en analyseren wat mensen zeggen op de sociale netwerken. Zo achterhaalt u de échte klantbehoeften en -verwachtingen en kunt u de juiste acties ondernemen. Een tool die hierbij helpt is Microsoft Social Listening.

Dit is hoe Microsoft Social Listening werkt

Microsoft Social Listening doorzoekt sociale netwerken en analyseert vervolgens de data. Deze informatie wordt vervolgens in gemakkelijk te lezen kaarten, tabellen en grafieken getoond.  Deze afbeeldingen helpen bij het ontdekken van trends in commentaren, het tracken van marketing campagnes of het tijdig reageren op service problemen, nog voordat deze escaleren. Ook krijgt men gemakkelijker inzicht in het doen en laten van de concurrent.

Snapshot van trends

Afbeelding: Snapshot van trendoverzicht.

Wat vinden ze nu echt van uw bedrijf en producten?

Microsoft Social Listening analyseert zoekwoorden en zinnen in de moedertaal van de betrokkene. Dit helpt organisaties om te kunnen bepalen welke berichten, positief, negatief of neutraal zijn. Deze berichten krijgen vervolgens ook een cijfer mee:

  • -10 (min tien), alle berichten zijn negatief;
  • +10 (plus tien), alle berichten zijn positief;
  • 0 (nul), de helft is positief, de helft is negatief.

Leer de klantbehoeften beter kennen én uw concurrent

Wilt u ook te weten komen wat klanten nou echt van uw bedrijf of product vinden? Deze whitepaper geeft een uitgebreide beschrijving van Microsoft Social Listening en gaat dieper in op wat het is, wat het kan en hoe uw bedrijf hier de vruchten van plukt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom CRM (Customer Relationship Management) bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

CRM (Customer Relationship Management) :  CRM systeem beter in gebruiken nemen

Gebruikersadoptie of gebruikersacceptatie? Welke psychologische principes liggen ten grondslag aan de keuzes die mensen maken? Welke additionele aandachtspunten kunnen gebruikt worden om de gebruikersacceptatie van de implementatie te verhogen? Download de volledige whitepaper en lees meer over de antwoorden op de eerder gestelde vragen en uiteindelijk 10 tips voor een hoge gebruikersadoptie.

Lees verder

Partner

Prodware

Prodware creëert, integreert en host IT-oplossingen door hoogontwikkelde technische expertise te combineren met diepgaande branchekennis.

Profiel Prodware ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.