Klantgericht ondernemen vanuit CRM

Krijg een ouderwets duurzame band met uw klant

Krijg een ouderwets duurzame band met uw klant

De tijd dat een verzekeringsadviseur vrijwel al zijn klanten persoonlijk kende en ze met zijn aktentas onder de snelbinders van zijn fiets thuis bezocht, is voorgoed voorbij. Internet heeft de markt transparant gemaakt en geeft klanten keuzevrijheid. Maar hoe zorgt u in deze tijd dat de klant zich nét zo persoonlijk op maat bediend voelt als vroeger?

Klantgericht ondernemen 2.0

Dat doet u door klantgericht ondernemen naar een hoger niveau te tillen. De adviseur van de toekomst houdt daarom de comfortzone van zijn klant goed in de gaten en onderneemt actie zodra, of liever nog voordat, een klant uit zijn comfortzone dreigt te geraken. Het platform Sjoerd helpt u daarbij door deze comfortzone voor alle klanten te monitoren en u actief te attenderen op veranderingen. Het werkt als een personal advisor.

Techniek geeft aan wanneer klant aandacht wil

Sjoerd houdt de comfortzone van uw klanten continu in de gaten, maar houdt zich daarbij wel aan uw regels. U weet zelf het best welke veranderingen van invloed zijn op de comfortzone van uw klanten en welke kenmerken bepalen of de kleur van de comfortzone groen, oranje of rood is. Aan u de taak om het positieve gevoel weer terug te brengen en de comfortzone te herstellen.

Een ouderwets duurzame klantrelatie

Klantondersteuning is een continu proces is van het delen van informatie, het op een juiste manier gebruiken van de informatie en daarmee de klantrelatie te verstevigen. In de whitepaper Sjoerd, het nieuwe online platform voor de adviseur van de toekomst, leest u hoe techniek helpt om uw band met klanten te verstevigen. Download deze inzichtvolle whitepaper en krijg een ouderwets duurzame band met uw klanten.

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

SparklingCRM

Klantgericht ondernemen naar een hoger niveau tillen, dat is onze ambitie.

Profiel SparklingCRM ›
 
 

Downloaden: Klantgericht ondernemen vanuit CRM

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.