Klanttevredenheid én medewerkerstevredenheid verhogen met APM

De voordelen van Application Performance Management

De voordelen van Application Performance Management

Net als alle organisaties, is ook die van u voor een groot deel afhankelijk van software. Die zorgt dat er service aan klanten geleverd kan worden en maakt efficiënt werken mogelijk. U wilt toch niet dat de klant u moet attenderen op falende systemen? In de ideale wereld zijn mogelijke knelpunten al opgespoord en verholpen voordat de klant er iets van kan merken. Lees hier hoe Application Performance Management (APM) de klanttevredenheid kan garanderen.

De gewenste kwaliteit leveren is uitdagend

Klanten worden steeds specifieker in welke diensten zij wel en niet afnemen. Tegelijkertijd stellen ze hoge eisen aan kwaliteit. Veel organisaties werken met een hybride IT-infrastructuur, waarbij resources in zowel cloud als on-premise draaien. Deze resources worden vaak weer gecontroleerd door externe partijen. Hierdoor is het voor een bedrijf gecompliceerd om de service te leveren die klanten verwachten.

Betere service verhoogt de klanttevredenheid

Een Application Performance Management (APM) systeem brengt mogelijke problemen snel aan het licht. Ook wordt duidelijk waar dit probleem is ontstaan en hoe het in het vervolg voorkomen kan worden. Hierdoor kunnen mogelijke issues al worden opgelost voordat ze vertraging, downtime of andere problemen veroorzaken die de klant een negatieve ervaring biedt. 

Medewerkerstevredenheid omhoog door betere performance en meer inzicht

Maar daarnaast profiteren verschillende bedrijfstakken van de voordelen van APM:

  1. Business Managers krijgen meer inzicht in de wensen en behoeften van de klant
  2. IT-beheer heeft End-to-end zicht en controle op performance van applicaties
  3. Development krijgt meer tijd om te focussen op programmeren/ code schrijven
  4. Voor (product) ontwikkeling: meer zichtbaarheid en controle in Agile en DevOps processen

Aan de slag met APM

  1. Stel de informatiebehoeften en/of knelpunten vast
  2. Begin klein en voeg later capaciteit toe
  3. Vergelijk verschillende vendors

Meer tips om aan de slag te gaan met APM leest u in deze whitepaper. Ook vindt u use cases waarin klanten onthullen van welke voordelen van APM zij profiteren. Download ‘m hier.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom VisieInnovatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  Waarom kiezen voor een hybride cloud?

Veel organisaties staan nog steeds huiverig tegenover de cloud, vooral omdat ze zich zorgen maken over de veiligheid en privacy van hun data. Door te kiezen voor een hybride cloud-omgeving bepaalt een organisatie zelf welke toepassingen zij willen migreren naar de publieke cloud en welke gegevens zij liever in een private cloud houden. Ontdek hier de voordelen.

Lees verder

Visie :  De AI gids voor managers

Wil een organisatie kunstmatige intelligentie onderdeel laten uitmaken van hun strategie, dan is een goede voorbereiding en visie onontbeerlijk. Deze whitepaper werd speciaal geschreven voor het management en geeft inzicht in de mogelijkheden die kunstmatige intelligentie biedt. Lees hoe AI een onderdeel wordt van jouw strategie en hoe men zich voorbereid op het gebruik van AI in de organisatie.

Lees verder

Innovatie :  In 8 stappen naar een betere bereikbaarheid op vakantie

Het is zomer: de temperaturen stijgen en werkend Nederland kijkt uit naar een welverdiende vakantie. Als mkb’er kan je echter niet zomaar de deur achter je dichttrekken, je wil toch bereikbaar blijven voor je medewerkers en relaties. Ontdek in deze praktische whitepaper hoe je in 8 stappen je bereikbaarheid verbetert, zo kan je genieten van een ontspannende vakantie en ben je toch bereikbaar in geval dat nodig is!

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.