Krijg snel inzicht in uw data met visualisatie

Breng uw gegevens tot leven, begin hier

Breng uw gegevens tot leven, begin hier

Zou het niet fijn zijn als u snel inzicht kon krijgen in al uw data? Dat u binnen 5 minuten bijvoorbeeld al de gegevens in een Excel-spreadsheet kunt begrijpen of samenwerken met anderen om gegevens te interpreteren? Dat kan als u data op de juiste manier visualiseert. Welke toegevoegde waarde heeft het visualiseren van gegevens door bijvoorbeeld Power BI voor uw organisatie?

Inzicht in data: vragen stellen

Een goede data-analyse begint bij vragen stellen en de antwoorden op uw vragen begrijpen. Wilt u bijvoorbeeld weten uit welke regio u de meeste verkoop haalt of welk onderdeel van uw organisatie het meest winstgevend is? U kunt deze vragen natuurlijk in een spreadsheet zetten en het antwoord via ingewikkelde formules krijgen. Met de juiste visualisatietechnieken gaan dit soort gegevens veel meer leven.

De belangrijkste zaken eerst

Data zeggen ook iets over wat uw organisatie belangrijk vindt. Gegevens van al uw platformen vormen de basis voor een rapport over wat belangrijk is voor uw bedrijf. Heeft u bijvoorbeeld al eens nagedacht over hoe u spreadsheets interpreteert? Door deze te koppelen aan of te importeren in uw platform voor analyse, zoals Power BI, is het combineren, visualiseren en interpreteren van de gegevens met data van andere bronnen zo geklaard. En dan ziet u in een oogwenk waar uw organisatie zich op kan focussen.

Nieuwe business

De visualisatie van data in platformen voor gegevensanalyse kan totaal nieuwe business opleveren. Door het slim combineren van gegevens ziet u ineens verbanden waar u wellicht eerder niet aan dacht. Door samen te werken met anderen kan het analyseren van deze gegevens naar een hoger niveau worden getild. Dashboards zijn realtime aan te passen aan veranderende marktomstandigheden en gebruikerseisen.

Datavisualisatie brengt uw gegevens tot leven. Hiermee krijgt u een beter inzicht in uw organisatie. Dan weet u welke stappen u moet zetten en welke beslissingen u moet nemen om een succesvolle toekomst tegemoet te gaan. Power BI kan u hierbij helpen. In het e-book Breng gegevens tot leven met Power BI in Office 365 leest u hoe.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Krijg snel inzicht in uw data met visualisatie

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.