Laat anderen het werk doen!

Wat zijn managed services en wat zijn de voordelen?

Gepubliceerd: 05-08-2019 | Whitepaper | Laat anderen het werk doen!

De term Managed Services vinden we steeds vaker terug in blogs, op websites van IT-bedrijven en in offertes van IT-dienstverleners. Maar wat is het precies en vooral, wat is de meerwaarde voor jouw bedrijf? Deze whitepaper zet de populaire dienst in de spotlight en helpt je op weg bij het kiezen van een geschikte Managed Service Provider (MSP).

Managed Service: de theorie

Wil je weten wat een MSP precies doet? Dan is het handig om te weten wat zo’n managed service precies inhoudt. Je vergelijkt het nog het beste met outsourcing. Hierbij beheert een externe partij een volledig IT-omgeving, in veel gevallen op een externe locatie. Een managed service is een stuk outsourcing, maar dan per dienst. Zo kan je de virusscanner uitbesteden, maar ook monitoring of serverupdates. De MSP neemt een bepaalde dienst uit handen zodat jij er geen omkijken meer naar hebt. De MSP houdt je via dashboards en rapportages op de hoogte van hoe je ervoor staat en is de hoofdverantwoordelijke voor het correct functioneren van de onderliggende techniek.

Enkele voordelen op een rij

Ga je met een MSP in zee, dan weet je dat deze service ook aan andere klanten wordt geleverd. Dat heeft zo zijn voordelen want:

  • De MSP wil storingsvrij opereren voor alle klanten
  • De MSP wil zo efficiënt mogelijk diensten bij klanten implementeren
  • De MSP wil een zo hoog mogelijke kwaliteit bieden aan alle klanten

Hierdoor hebben MSP’s dus een proactief karakter, ze willen namelijk zo snel mogelijk potentiële problemen signaleren en voorkomen dat het een issue wordt bij hun afnemers.

De juiste MSP kiezen

Heb jij interesse in managed services maar wil je meer weten over de voordelen en de meerwaarde? Of wil je meer weten over hoe je de geschikte leverancier vindt? Ga dan aan de slag met de informatie uit deze whitepaper en neem de tips mee in jouw zoektocht naar de geschikte aanbieder.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

MostWare

Bij MostWare geloven we dat iedere organisatie toegang moet hebben tot de mooiste IT-oplossingen.

Profiel MostWare ›
 
 

Downloaden: Laat anderen het werk doen!

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.