Laat anderen het werk doen!

Wat zijn managed services en wat zijn de voordelen?

Laat anderen het werk doen!

De term Managed Services vinden we steeds vaker terug in blogs, op websites van IT-bedrijven en in offertes van IT-dienstverleners. Maar wat is het precies en vooral, wat is de meerwaarde voor jouw bedrijf? Deze whitepaper zet de populaire dienst in de spotlight en helpt je op weg bij het kiezen van een geschikte Managed Service Provider (MSP).

Managed Service: de theorie

Wil je weten wat een MSP precies doet? Dan is het handig om te weten wat zo’n managed service precies inhoudt. Je vergelijkt het nog het beste met outsourcing. Hierbij beheert een externe partij een volledig IT-omgeving, in veel gevallen op een externe locatie. Een managed service is een stuk outsourcing, maar dan per dienst. Zo kan je de virusscanner uitbesteden, maar ook monitoring of serverupdates. De MSP neemt een bepaalde dienst uit handen zodat jij er geen omkijken meer naar hebt. De MSP houdt je via dashboards en rapportages op de hoogte van hoe je ervoor staat en is de hoofdverantwoordelijke voor het correct functioneren van de onderliggende techniek.

Enkele voordelen op een rij

Ga je met een MSP in zee, dan weet je dat deze service ook aan andere klanten wordt geleverd. Dat heeft zo zijn voordelen want:

  • De MSP wil storingsvrij opereren voor alle klanten
  • De MSP wil zo efficiënt mogelijk diensten bij klanten implementeren
  • De MSP wil een zo hoog mogelijke kwaliteit bieden aan alle klanten

Hierdoor hebben MSP’s dus een proactief karakter, ze willen namelijk zo snel mogelijk potentiële problemen signaleren en voorkomen dat het een issue wordt bij hun afnemers.

De juiste MSP kiezen

Heb jij interesse in managed services maar wil je meer weten over de voordelen en de meerwaarde? Of wil je meer weten over hoe je de geschikte leverancier vindt? Ga dan aan de slag met de informatie uit deze whitepaper en neem de tips mee in jouw zoektocht naar de geschikte aanbieder.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom TrendsIT Outsourcing bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Managed services en vertrouwen gaan hand in hand

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun IT-beheer niet langer zelf te doen maar uit te besteden aan IT-professionals die de IT-omgeving naar een hoger niveau tillen. Toch gaat de beslissing om taken uit te besteden gepaard met een hoop vragen. Deze zijn bijna allemaal terug te brengen naar één ding: vertrouwen. Wanneer vertrouwen we een leverancier? Hoe werkt vertrouwen in ons brein?

Lees verder

Trends :  De invloed van AI en robotica op onze hersenen

We maken steeds vaker dankbaar gebruik van intelligente technologie in ons dagelijks leven. Van digitale assistenten op onze smartphone tot gepersonaliseerde playlists in Spotify; de motor van dit alles is kunstmatige intelligentie. Maar als we meer uitbesteden aan softwarebots, welke invloed heeft dat op onze hersenen? Hoe ziet onze samenleving eruit als robots een grotere rol gaan spelen?

Lees verder

IT Outsourcing :  Is jouw organisatie echt klaar voor microservices?

Er wordt een hoop gezegd en geschreven over microservices en waarom het zo’n goed idee is voor jouw IT-architectuur. Maar voor je, uit angst om de boot te missen, de stap naar microservices zet is het goed om in kaart te brengen of jouw organisatie er wel echt klaar voor is. Want microservices bieden een krachtige aanpak, maar verhogen ook de complexiteit.

Lees verder

IT Outsourcing :  Hoe voorkom je micromanagement in jouw IT-team?

We kennen allemaal wel zo’n manager die graag de touwtjes stevig in handen heeft. Iemand die alles liever zelf doet en weinig vertrouwen heeft in de inbreng van zijn medewerkers. Herken jij micromanagers op de werkvloer? Weet jij wat de gevolgen zijn van deze managementstijl voor jouw IT-team? Deze whitepaper zet enkele micromanagement-feiten op een rij.

Lees verder

Partner

MostWare

Bij MostWare geloven we dat iedere organisatie toegang moet hebben tot de mooiste IT-oplossingen.

Profiel MostWare ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.