Leads persoonlijk benaderen met marketing automation

Marketing automation en CRM is een gouden combinatie

Marketing automation en CRM is een gouden combinatie

Het aankoopgedrag van zowel consumenten als zakelijke klanten verandert continu. Technologische ontwikkelingen maken steeds weer nieuwe vormen van communicatie tussen klant en leverancier mogelijk. Toch blijft het in de praktijk vaak lastig voor sales- en marketingmedewerkers om leads te identificeren als kans en deze op een gepersonaliseerde manier op te volgen. Met een combinatie van marketing automation en CRM, heeft u snel door of een bezoeker van uw website een interessante lead is. Nog waardevoller: u weet precies waarín die lead interesse heeft, zodat u hem of haar vervolgens op de juiste manier kunt benaderen.

De juiste persoonlijke benadering, op het juiste moment

Mensen oriënteren zich steeds beter online voor een aankoop. Een prospect heeft het eerste, verdiepende gedeelte van de buyer’s jouney al afgelegd voordat u deze zelf voor het eerst spreekt. Hoe weet u hoe ‘ver’ uw potentiële nieuwe klant al is? Met hulp van een marketing automation systeem analyseert u dat eenvoudig aan de hand van zijn of haar specifieke content behoefte. Op die manier kunt u het ‘kaf van het koren scheiden’ en vervolgens het juiste benaderingsscenario inzetten, al dan niet geautomatiseerd.

Leads genereren, kwalificeren en segmenteren

3 voordelen van een marketing automation systeem zijn:

  1. Warme leads genereren op basis van online gedrag
  2. Effectievere segmentaties maken
  3. Niet sales-ready leads teruggeven aan marketing

Op basis van toegekende leadscores hebben alle medewerkers inzicht in de warmste leads. Blijken leads nog niet klaar voor het sales team? Dan kunnen ze in een mum van tijd weer terug naar de marketingafdeling worden overgedragen. Verdere marketingacties, zoals het aanbieden van aanvullende content, kunnen deze Marketing Qualified Leads dan weer verder klaarstomen tot Sales Qualified Leads. Ook kunt u gemakkelijk segmentaties maken, waardoor u de juiste prospects op het juiste moment de juiste aanbieding kunt sturen.

Nog meer voordelen van marketing automation en CRM

Benieuwd naar nog meer voordelen van deze moderne vorm van marketing? U leest ze in het whitepaper ‘marketing automation: dé CRM trend van 2016’. Daarnaast leert u hoe u deze combinatie van systemen in de praktijk kunt brengen en hoe u aan de slag kunt met implementatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Online Marketing bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Online Marketing :  Ketenintegratie vervaagt grenzen in de retail

Steeds meer bedrijven in de retail kiezen voor een gecombineerde aanpak. Zo verkopen fabrikanten via merkwinkels of webshops rechtstreeks aan consumenten. Dit heeft uiteraard grote gevolgen voor het verdienmodel, de processen en de IT-infrastructuur. Lees in deze whitepaper meer over deze vorm van ketenintegratie en ontdek hoe groot de invloed is op je bedrijfsvoering.

Lees verder

Online Marketing :  4 distributie-tips voor succes

Amazon is niet alleen de online winkel voor consumenten, ook de B2B-markt heeft het voor een groot gedeelte in handen. Wat is de succesformule van dit alles-in-één bedrijf? Distributeurs kunnen door de kunst af te kijken en tegelijk hun eigen koers te voeren de concurrentie aftroeven. Hoe? Dat lees je hier.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.