Maak datagedreven beslissingen met self-service analytics

Data Governance voor Self-Service Analytics

Data Governance voor Self-Service Analytics

Vrijwel iedere organisatie zal aangeven dat de beslissingen worden genomen op basis van data, of de wens hebben dat te willen. Echter wanneer er dieper op wordt ingegaan, blijkt al snel dat het vertrouwen in deze uitspraken veelal afneemt. Wanneer men dan vervolgens data beveiliging in acht neemt, verandert de toon van de discussie snel. Data is duidelijk essentieel in elk besluitvormingsproces vandaag de dag; dit artikel beschrijft enkele simpele stappen om vertrouwen in data te herwinnen en hoe dit infrastructuur-technisch mogelijk te maken. Lees deze whitepaper om meer te leren over de vier essentiele elementen, aangaande het opbouwen van een data governance strategie:

  • Het team
  • Kwaliteit van de data
  • Data beveiliging en compliance
  • Rapportage en dashboard governance.

Download deze whitepaper om meer te weten te komen over data governance voor self-service analytics.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Self Service BIBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Self Service BI :  Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Data speelt een steeds grotere rol bij strategische en operationele besluitvorming en bedrijven moeten dus sneller waarde uit hun gegevens kunnen halen. Vertraging in de ontwikkeling en implementatie van Business intelligence (BI) en data-analyse kan niet meer. In een best practices rapport heeft TDWI onderzocht welke technologieën en strategieën organisaties inzetten om hun ‘time to value’ te verkorten.

Lees verder

Self Service BI :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder

Business Analytics :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Analytics :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.