Machine learning in analytics

Een stap voor zijn met machine learning

Een stap voor zijn met machine learning

Al sinds een aantal jaren maken organisaties gebruik van analytics om effectiever te werk te gaan om zo een voorsprong te hebben op de concurrentie. Omdat analytics de nieuwe standaard is geworden, levert het niet meer de voordelen op die het ooit deed. Hierdoor moeten organisaties dieper in hun data kijken om innovatieve manieren te vinden om wel die voorsprong te verkrijgen. Door trends als machine learning zijn organisaties nu bezig met uitgebreidere analytics strategieën.

Machine Learning analytics

Machine learning bestaat al sinds de jaren ‘50. Maar waarom is het dan nu na al die jaren zo populair geworden? Dit komt doordat het opslaan en verwerken van data de laatste jaren enorm is gegroeid. Een smartphone in uw broekzak heeft op dit moment meer opslagruimte en verwerkingskracht dan volledig mainframe uit de jaren 80.

Machine learning wordt al door veel verschillende branches gebruikt. Zo zijn de volgende te noemen:

  • De autobranche: zoals bijvoorbeeld bij zelfrijdende auto’s
  • Banken: Big data zorgt hier voor nieuwe mogelijkheden op het gebied van producten, balansrisico en fraudedetectie.
  • Overheden: Dreigingen voorspellen door het analyseren van camerabeelden en fraude detectie bij het analyseren van transacties.
  • Productie-industrie: Patroondetectie in sensordata om productiefouten op te sporen.
  • Retail: Microsegmentatie en het monitoren van klantgedrag kan aanbiedingen beter voorspellen.

Mainstream machine learning

Machine learning is zich naar de mainstream aan het begeven. In deze whitepaper wordt het effectief inzetten van machine learning in kaart gebracht. Wilt u meer weten over machine learning en wilt u het zelf ook in gaan zetten? Bereid u dan goed voor door deze whitepaper te lezen!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Learning AnalyticsBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Learning Analytics :  BI-trends: een overzicht van 2017

De wereld verandert razendsnel door technologie en business trends. Dit komt door alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van de personal computer, client/server computing en de evolutie van het internet. Dit heeft ook grote invloed op de manier waarop we omgaan met BI. In deze whitepaper staan we stil bij de belangrijkste BI-trends van 2017. Lees snel verder!

Lees verder

Business Analytics :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Analytics :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.