Managed services en vertrouwen gaan hand in hand

Hoe werkt vertrouwen in ons brein?

Managed services en vertrouwen gaan hand in hand

Ga jij bij een lekkage in je huis zelf aan de slag of schakel je de hulp in van een loodgieter? In ons dagelijks leven kiezen we er vaak voor om taken uit te besteden aan professionals; zo houden wij tijd over voor gezin en vrienden. Bovendien weten we zo zeker dat het werk goed wordt uitgevoerd. Ook op de werkvloer zien we steeds vaker dat bedrijven taken uitbesteden aan professionals in plaats van het allemaal zelf te willen doen. Zo houden we meer tijd over voor de kerntaken van onze onderneming. IT-beheer is daar geen uitzondering op. In deze derde whitepaper uit de reeks Survival of the Smartest richten we ons daarom op het actuele thema managed services en de bijhorende state of mind.

Managed services en vertrouwen

Wanneer we kijken naar het uitbesteden van IT-diensten, dan hebben we al snel een hoop vragen zoals:

  • Kan de dienstverlener de dienst echt leveren?
  • Wat mag je precies verwachten van de dienstverlener voor de prijs die je hebt besproken?
  • Kan je makkelijk van de dienstverlener af of zit je voor een lange tijd ‘gevangen’ in een contract?
  • Verlies je veel kennis als je ervoor kiest om taken uit te besteden?
  • Wat besteed je uit en wat doe je zelf?

Eigenlijk gaat het hier voor een groot deel om vertrouwen. Vertrouw jij een dienstverlener met materie waar je zelf niet helemaal in thuis bent? Het is goed om vertrouwen te hebben in de capaciteiten van jouw leverancier/partner, maar toch is het bij zoiets belangrijks als IT-beheer altijd goed om een gezonde dosis wantrouwen te behouden. Durf bijvoorbeeld advies in te winnen bij andere leveranciers.

Hoe werkt vertrouwen in ons brein?

Vertrouwen is dus de basis van managed services, daarom besteedt deze whitepaper aandacht aan hoe vertrouwen precies werkt in ons brein. Hoe ontstaat vertrouwen en hoe bepalen onze hersenen of we iemand vertrouwen of niet? Je leest het hier!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

BCT

Als de wereld om je heen verandert kun je twee dingen doen. Je wacht rustig af en je ziet wel wat er gebeurt, of je zoekt een betrouwbare partner die je proactief helpt om je doelen te bereiken. Een organisatie met kennis en ervaring en die weet wat er speelt in de markt. BCT is die partner die al geruime tijd met beide benen in deze nieuwe realiteit staat. Kortom, een partner die weet waar je vandaan komt, maar ook precies begrijpt waar je naartoe wilt.

Profiel BCT ›
 
 

Downloaden: Managed services en vertrouwen gaan hand in hand

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.