Management buy-out “3 deals in 1”

3 belangrijke onderdelen bij management buy-out

3 belangrijke onderdelen bij management buy-out

Een management buy-out is een relatief complex proces, waarvan het lastig is om de consequenties vooraf goed te overzien. Daarom laten managers hun ondernemingswens vaak al vrij snel varen. Dat is erg jammer, want een management buy-out kan voor managers een wens in vervulling laten gaan, terwijl het ook een uitstekende manier voor een eigenaar kan zijn om in bedrijfsopvolging te voorzien.

Managers kennen het bedrijf doorgaans goed en ze kennen de omstandigheden waarin het bedrijf opereert. Meestal voelt het al aan als het eigen bedrijf. Ze weten uit ervaring wat de sterke en zwakke punten zijn van de onderneming en hebben vaak al een relatie met de bedrijfseigenaren. Om deze redenen blijken managers vaak uitstekende en succesvolle kopers te zijn.

Veel ondernemingen, groot of klein, met een geschikt management en goed voorspelbare cash flows komen hiervoor in aanmerking.

Deze whitepaper gaat in op drie belangrijke deals die aan de basis staan van een succesvolle management buy-out. Hieronder wordt kort op deze drie deals ingegaan.

Deal 1: Aankoop onderneming
Alvorens het onderwerp ter sprake wordt gebracht bij de huidige eigenaren van het bedrijf, dient men goed in kaart te brengen, of de management buy-out haalbaar is en de risico’s acceptabel zijn. De relatie met de eigenaren zal namelijk in een ander daglicht komen te staan als bekend wordt dat het management graag hun onderneming wil kopen.

Deal 2: Aantrekken investeerder
De voorwaarden waartegen investeerders vermogen ter beschikking stellen kunnen aanzienlijk uiteen lopen. Het is van belang om hier voldoende tijd en aandacht aan te besteden, omdat hiermee de uitgangspunten voor de management buy-out kunnen verbeteren en de kans op succes kan worden vergroot. Lees hierover verder in de whitepaper.

Deal 3: Verkrijgen bancaire financiering
De bancaire financiering is een derde belangrijk onderdeel bij de afronding van een management buy-out. Er zijn dan in het algemeen al veel onderhandelingen en intensieve processen achter de rug. Toch is het verstandig om ook hier een actieve opstelling te kiezen.

Download de whitepaper
Een optimale management buy-out bestaat uit drie goede deals. Wilt u meer over deze drie deals te weten komen? Download vrijblijvend de volledige whitepaper.
Bekijk ook eens de stappenplannen van een reactieve en proactieve management buy-out.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Lingedael Groep B.V.

Lingedael Corporate Finance is gespecialiseerd in het arrangeren van de aan- en verkoop van ondernemingen (o.a. management buy-outs) en bedrijfsfinancieringen.

Profiel Lingedael Groep B.V. ›
 
 

Download artikel

Management buy-out “3 deals in 1”

Aantal FTE*:

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.