Managing threats in the digital age

Hoe is de cyberveiligheid in de organisatie?

Hoe is de cyberveiligheid in de organisatie?

Bedreigingen worden een steeds groter probleem in een complexere, interactieve en digitale wereld. De hoeveelheid aan data is niet alleen toegenomen, ook de variëteit aan data. Intellectueel eigendom, gevoelige data en de controle over belangrijke machines binnen organisaties worden steeds meer gevonden in de ICT-omgeving. Aanvallen op de cyberomgeving hebben niet meer alleen invloed op de IT-afdeling, maar op het gehele bedrijf.

C-suite prioriteiten
De verantwoordelijkheid voor cyberveiligheid kan niet meer allen bij de Chief Information Officer (CIO) neer gelegd worden. Bij C-suite heeft elk lid zijn eigen verantwoordelijkheden en een belangrijke rol in de cyberveiligheid.
De C-suite moet drie stappen volgen bij het bouwen van een goede cyberverdediging:

  • Informeren, neem een gestructureerde benadering bij het beoordelen van de organisatie- en IT-risico’s.
  • Blijf op dezelfde lijn, implementeer uitstekende beveiliging over de gehele organisatie en dwing dit ook af.
  • Wordt ‘slim’, gebruik analytics om proactief risico’s te markeren en om dreigingen te identificeren, monitoren en aan te pakken.

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper “Managing threats in the digital age” waarin dieper in wordt gegaan op de drie stappen. Daarnaast gaat de whitepaper dieper in op C-suite, hoe kan je het inzetten om zo de beveiliging van het eigen netwerk te verbeteren en welke voordelen dit heeft voor de hele organisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Security bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Security :  Databeveiliging: beter en efficiënter geregeld

Blockchain, Internet-of-Things en werken in de cloud dwingen organisaties om na te denken over hun databeveiliging. We zijn ons bewust van de gevaren en leggen daarom druk op onze IT-managers. We willen weten wie tot welke informatie toegang heeft en de data moet beschermd zijn tegen aanvallen van buitenaf.

Lees verder

Partner

IBM

IBM is het grootste bedrijf op het gebied van informatietechnologie ter wereld, en al 80 jaar toonaangevend bij ondersteuning van innovaties voor het bedrijfsleven. IBM is wereldwijd actief bij de levering van geavanceerde informatietechnologie.

Profiel IBM ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.