Meer grip op beslissingen met data

Leer van anderen de beste aanpak

Leer van anderen de beste aanpak

Steeds meer bedrijven doen het al of hebben het er over: beslissingen maken op basis van data. Meer grip op beslissingen en een sterke onderbouwing aan de hand van cijfers en harde feiten. Maar dat gaat niet zomaar van de ene op de andere dag. Voordat je enthousiast aan de slag gaat, is het altijd een voordeel als je de ervaringen van andere kunt meenemen in je proces. Dit TDWI-rapport verzamelt enkele best practices die jou helpen bij deze transformatie. Waar lopen anderen tegenaan? Welke methodes gebruiken ze om datagedreven te worden? Hoe ziet hun IT-infrastructuur eruit? Je leest het allemaal in dit rapport.

3 must do’s voor een datagedreven organisatie

In dit TDWI-rapport wordt ruime aandacht besteed aan de 3 bedrijfsonderdelen die een belangrijke rol spelen bij het meer grip krijgen op beslissingen.  

  1. Technologische strategie
    Van simpel tot geavanceerd; bedrijven gebruiken een grote range aan technologische hulpmiddelen om hen te helpen bij de oplevering van waardevolle data. Van spreadsheets en BI-applicaties tot datamanagement-oplossingen. De organisatie moet ervoor zorgen dat de IT-infrastructuur analytics optimaal ondersteunt.
  2. Analytics strategie
    Analytics is de basis van een datagedreven organisatie. Data verzamelen heeft geen zin als we de data vervolgens niet analyseren en geen acties ondernemen. Dan is al het werk voor niks geweest. Dit TDWI-rapport beschrijft welke analytics-strategieën respondenten gebruiken om datagedreven te worden.
  3. Organisatorische strategie
    Een van de grootste obstakels zijn organisatorische problemen en problemen met mensen. Goed management is nodig om ervoor te zorgen dat het hele bedrijf inziet dat datagedreven beslissingen belangrijk zijn.

Benieuwd hoe jij op deze 3 punten jouw beleid kunt aanpassen zodat jouw organisatie meer grip op beslissingen krijgt? Wil je lering trekken uit ervaringen van andere bedrijven? Download dan deze informatieve en praktische whitepaper en ga ermee aan de slag!

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 

Download artikel

Meer grip op beslissingen met data

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.