Met deze 5 datamanagement tips word je datagedreven

Til je organisatie naar een hoger niveau

Til je organisatie naar een hoger niveau

Data en analytics: zijn er bedrijven die de mogelijkheden en kracht nog niet kennen? De stap naar een datagedreven beleid daarentegen is voor veel organisatie nog een stap te ver. Het TDWI Best Practices Rapport toont aan dat slechts een derde van de respondenten echt klaar is voor een datagedreven beleid. Deze whitepaper verzamelt 5 best practices die ervoor zorgen dat jij data gaat gebruiken als basis voor beslissingen en acties.

Kenmerken van een datagedreven organisatie

Wat is nu precies het verschil tussen organisaties die data inzetten om inzage te krijgen en organisaties die volledig datagedreven werken? Allereerst is er de organisatorische kant. Deze organisaties hebben inspanningen om datagedreven te worden volledig omarmt. Doelgerichtheid, transparantie en samenwerken liggen aan de basis van hun beleid. Het management staat volledig achter de datastrategie. Vervolgens is de technologie zo ingericht dat het data-analyse en datakwaliteit volledig ondersteunt.

5 tips voor beter datamanagement

De stap zetten naar datagedreven werken is makkelijker gezegd dan gedaan. Mensen moeten nauwer met elkaar gaan samenwerken en er moet een eind komen aan het silo-denken. Wil jij met een succesvol datagedreven beleid aan de slag, dan kan je maar beter volgende 5 tips in het achterhoofd houden:

  1. Relaties opbouwen om samenwerking te bevorderen
  2. Maak data beschikbaar en betrouwbaar
  3. Bied de juiste middelen aan om met data aan de slag te gaan
  4. Denk na over een platform dat samenwerking en analytics faciliteert
  5. Zet een modern technologiebeleid in

Zet de stap naar een datagedreven beleid

Data en analytics bezorgen organisaties allerlei nieuwe uitdagingen. Data worden steeds verfijnder, geavanceerder en divers. Wil een organisatie echt datagedreven aan het werk, dan is een nieuwe manier van werken noodzakelijk. Laat je inspireren door de 5 best practices uit deze whitepaper en bereid jouw organisatie voor op de toekomst van data en analytics.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 

Download artikel

Met deze 5 datamanagement tips word je datagedreven

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.