Met verandermanagement soepel overstappen naar nieuwe werkwijzen

12 redenen waarom uw personeel niet met SharePoint wil werken

12 redenen waarom uw personeel niet met SharePoint wil werken

In veel organisaties leiden veranderingen uiteindelijk niet tot verbetering. Vaak is de reden daarvoor dat de verandering van bovenaf wordt ‘doorgedrukt’. De medewerkers van wie wordt verwacht dat zij op een nieuwe manier gaan werken, zien hier zelf het nut niet van in en omarmen deze nieuwe werkwijze niet. Om te zorgen dat medewerkers daadwerkelijk met nieuwe tools aan de slag gaan, is gedegen verandermanagement een must.

Van doordrukken naar verandermanagement

Steeds meer organisaties willen hun productiviteit verhogen en met minder mensen meer werk verrichten. Hiervoor worden veelvuldig nieuwe tools en werkmethodes aangedragen, bijvoorbeeld SharePoint, een digitaal samenwerkingsplatform, papierloze vergaderingen of een Document Management System (DMS). Maar om deze succesvol in te zetten, is er meer nodig dan alleen technisch de knop omzetten. Het wegnemen van angst bij de toekomstige gebruikers is namelijk cruciaal voor het slagen van de verandering.

Nieuwe tools en werkwijzen zijn eng

De angst die personeel vaak heeft voor nieuwe werkwijzen en nieuwe tools, heeft met verschillende dingen te maken. Allereerst moeten zij hun vaste routines en patronen doorbreken, wat per definitie weerstand oplevert. Daarnaast vraagt werken op een nieuwe manier ook weer om andere kwaliteiten. Ook wordt het werk dat wordt verzet plotseling veel zichtbaarder door digitaal te werken. Dit wakkert angst voor een openbare beoordeling of kritiek aan.

Productiviteit daalt eerst voordat die kan stijgen

Uit onderzoek blijkt dat in organisaties waar een verandering in gang is gezet, de productiviteit eerst een periode daalt. Pas als de nieuwe werkwijze of tools echt ‘ingeburgerd’ zijn, ontstaat de mogelijkheid om te groeien en de productiviteit te verhogen. Deze tijdelijke dip kan door goed verandermanagement tot een minimum worden beperkt.

Waarom uw personeel niet met SharePoint wil werken

In de whitepaper 12 redenen waarom uw medewerkers niet met SharePoint willen werken, te vinden onder de downloadknop, leest u tegen welke problemen organisaties aanlopen die de overstap naar SharePoint maken. Enkele hiervan zijn:

  1. Openbare terechtstelling: er heerst vaak angst voor publieke kritiek op werk dat zichtbaar wordt
  2. Geen aansluiting bij werkzaamheden: om een tool effectief te laten zijn, moet deze aansluiten bij de behoeften van de organisatie en in staat zijn een knelpunt weg te nemen
  3. Alles in 1 keer live: een grote verandering kan het beste in kleine stapjes worden doorgevoerd, zodat medewerkers de kans krijgen om met iets nieuws te leren werken

Benieuwd naar nog meer redenen waarom het lastig is voor uw organisatie om op een andere manier met nieuwe tools te gaan werken? Download de whitepaper dan direct.

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Met verandermanagement soepel overstappen naar nieuwe werkwijzen

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.