MicroStrategy Analytics Desktop - De 7 waarheden

De zeven waarheden van Analytics Desktop

De zeven waarheden van Analytics Desktop

Alle data die uw bedrijf genereert, kunt u nu met het grootste gemak omzetten in bruikbare en inzichtelijke analysestatistieken waarmee u uw voordeel kunt doen. Dat doet u met de juiste analysesoftware.

In het proces van Business Intelligence worden al uw bedrijfsgegevens omgezet in waardevolle informatie. Kijk bijvoorbeeld naar de manieren waarop klanten met u zaken doen. Daar kunt u dan uw conclusies uit trekken. Ben ik op de goede weg? Focus ik me wel op de juiste doelgroep? Wat besteedt men gemiddeld bij mij? Worden mijn klanten bij een aankoop genoeg getriggerd om verder te kijken? Met dit soort waardevolle informatie bepaalt u of uw business-aannames nog wel kloppen en of ze te verbeteren zijn.

Data-analyse helpt bedrijven te begrijpen waar ze op een bepaald moment staan.  In het verleden werd daarbij nog veelvuldig gebruik gemaakt van Excel-bestanden waarin men zelf aan de slag ging of men schafte gespecialiseerde, dure systemen aan. Die tijd is volledig voorbij.

De analysesoftware is niet alleen veel gebruiksvriendelijker geworden, ook de kracht en de mogelijkheden zijn enorm toegenomen. Met opties als real-time data-updates, predictive modeling en sentimentanalyses zijn veel betere analyses en voorspellingen te doen dan een aantal jaren geleden.

Voor wie bedoeld?
Tot enkele jaren geleden werd het inzetten van data-analyse nog gezien als een vorm van competitieve voorsprong door bedrijven, maar vandaag de dag wordt het als een noodzaak voor een goede bedrijfsvoering beschouwd. Als bedrijven een goed beeld hebben van specifieke klantbestedingen, de betaalprocessen of actuele ontwikkelingen in de markt waarin men opereert, kunnen zij op basis van die informatie een strategische voorsprong opbouwen op de concurrentie.

In dit artikel gaan we specifieker in op wat data-analyse binnen Business Intelligence is, wat de voordelen ervan zijn en hoe u het kunt inzetten binnen uw organisatie. Download dit artikel vandaag nog.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom BI ToolsSelf Service BIMobile BIBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BI Tools :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

BI Tools :  Kenniscyclus: Next step in analytics

Data en analytics hebben de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de dagelijkse gang van zaken in organisaties. Van het optimaliseren van klantrelaties tot efficiënter werken. Toch blijven veel mogelijkheden onbenut omdat data onvoldoende gecombineerd worden. In deze kenniscyclus leer je hoe je de volgende stap kunt zetten met analytics om het volledige potentieel te benutten.

Lees verder

Self Service BI :  Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Data speelt een steeds grotere rol bij strategische en operationele besluitvorming en bedrijven moeten dus sneller waarde uit hun gegevens kunnen halen. Vertraging in de ontwikkeling en implementatie van Business intelligence (BI) en data-analyse kan niet meer. In een best practices rapport heeft TDWI onderzocht welke technologieën en strategieën organisaties inzetten om hun ‘time to value’ te verkorten.

Lees verder

Self Service BI :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder

Mobile BI :  BI-trends: een overzicht van 2017

De wereld verandert razendsnel door technologie en business trends. Dit komt door alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van de personal computer, client/server computing en de evolutie van het internet. Dit heeft ook grote invloed op de manier waarop we omgaan met BI. In deze whitepaper staan we stil bij de belangrijkste BI-trends van 2017. Lees snel verder!

Lees verder

Business Analytics :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.