Mobiel BI optimaliseren met workflows, beveiliging en governance

Three Paradigm Shifts Regarding Mobile Business Intelligence

Three Paradigm Shifts Regarding Mobile Business Intelligence

De toegang tot data heeft de manier van leven voor veel mensen aangepast. Bekijk eens hoeveel data we verzamelen als we in de rij staan voor een kop koffie. Het bekijken van de score van een spelletje, e-mails lezen en dan niet te vergeten de honderden nieuwsbronnen. Vaak blijft het niet alleen bij lezen, maar willen mensen zich ook mengen in de discussie of berichten delen. Grappen worden gemaakt en vrienden krijgen support. Vroeger was alles één richtingsverkeer, tegenwoordig is mobiel in de picture en dit is twee richtingsverkeer.

Door onze smartphones verwachten we snelheid en gebruikersgemak. Medewerkers willen niet meer vast zitten aan een kantoor, of het nu een restaurant, een hotel of een vliegtuig is, medewerkers willen altijd toegang tot de belangrijkste data. En snel een beetje!

Mobiel BI
Terwijl organisaties de mogelijkheden van mobiel BI overwegen zijn er verschillende workflows die geoptimaliseerd moeten worden. De workflows kunnen samengevat worden in 4 stappen:

  1. Verkennen
  2. Zien
  3. Betrekken
  4. Samenwerken

Naast deze 4 stappen is beveiliging en governance ook erg belangrijk. Elke werknemer moet toegang krijgen tot het juiste niveau en type data en niet meer dan dat. Iedereen moet toegang krijgen tot de informatie die ze nodig hebben voor hun functieomschrijving. Daarnaast moet elke organisatie voldoen aan de mobiele governance reglementen die van toepassing zijn. Op deze manier is er één overkoepelende set regels en processen.

Ga met mobiel BI aan de slag aan de hand van de tips in deze whitepaper. Naast de bovenstaande onderwerpen gaat de whitepaper dieper in op het ontwerpen voor mobiel en het potentieel van mobiel BI. Download de whitepaper geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI TrendsMobile BI bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Intelligence :  Kenniscyclus: Next step in analytics

Data en analytics hebben de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de dagelijkse gang van zaken in organisaties. Van het optimaliseren van klantrelaties tot efficiënter werken. Toch blijven veel mogelijkheden onbenut omdat data onvoldoende gecombineerd worden. In deze kenniscyclus leer je hoe je de volgende stap kunt zetten met analytics om het volledige potentieel te benutten.

Lees verder

Mobile BI :  BI-trends: een overzicht van 2017

De wereld verandert razendsnel door technologie en business trends. Dit komt door alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van de personal computer, client/server computing en de evolutie van het internet. Dit heeft ook grote invloed op de manier waarop we omgaan met BI. In deze whitepaper staan we stil bij de belangrijkste BI-trends van 2017. Lees snel verder!

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.