Mobiele Internet Devices

Visie en oplossing voor Bring Your Own device binnen de organisatie

Visie en oplossing voor Bring Your Own device binnen de organisatie

Veel mensen gebruiken tegenwoordig mobiele apparaten met toegang tot het internet. Denk hierbij aan smartphones en tablets. Ze worden gebruikt voor privé, maar ook steeds vaker voor zakelijke doeleinden. De vraag is groot naar toegang tot informatie en zakelijke applicaties op elk device, maar de veiligheid kan hierbij in het geding komen. Deze whitepaper geeft u meer informatie over het ontsluiten van applicaties en data aan mobiele internet gebruikers op een veilige manier.

Bestaande en nieuwe situatie
In de bestaande situatie worden toepassingen aangeboden via een (virtuele) desktop omgeving, binnen de eigen ‘private cloud’ infrastructuur. Op deze manier is de veiligheid gewaarborgd door authenticatie met personeelspas of token.

In de nieuwe situatie staat de gebruiker centraal en speelt het in principe de rol van ICT consument. De consument is steeds actiever in het gebruik van privé devices, applicaties en data en maakt gebruik van zijn ‘personal cloud’. De volgende opmerkingen worden steeds vaker gemaakt organisaties:

  • Ik zou graag kiezen met welke (mobiele) apparaten ik kan werken
  • Bij mij thuis werkt dat wel en ik zou dat graag op het werk net zo willen

Download de whitepaper ‘’Mobiele Internet Devices’’ waarin u meer informatie krijgt over de bestaande en nieuwe werksituatie met betrekking tot BYO, het veilig ontsluiten van applicaties en data aan mobiele gebruikers en hoe de architectuur zich hiervoor laat vorm geven.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.