Mobiliteit enquête voor ondernemingen in Europa

Mobiliteit met een veilige en beheersbare infrastructuur

Mobiliteit met een veilige en beheersbare infrastructuur

Mobiliteit is voor steeds meer ondernemingen een grotere uitdaging geworden. Met de komst van smartphones en tablets, komen er steeds meer nieuwe werkstijlen en innovatieve uitdagingen kijken. Er moet gewerkt kunnen worden op elk zakelijk of persoonlijk apparaat, maar ook zakelijke apparaten voor persoonlijke activiteiten. Dit kan natuurlijk niet zomaar, hiervoor is een veilige en beheersbare infrastructuur noodzakelijk. Een veilige en beheersbare infrastructuur die de mogelijkheden en vrijheid van de werknemers niet beperkt. Daarnaast vereist het zakelijke apps die overeenkomen met de vele mobiele apparaten waarmee de werknemers werken.

Deze mobiliteits enquête is afgenomen onder 2701 IT-professionals in heel Europa. Deze IT-professionals, bestuursleden, bedrijfsmanagers, IT-management en IT-beheerders vertegenwoordigen een goede mix van organisaties van elk formaat en in bijna elke sector.

Mobiliteit komt voor uit apps

Als eerste een aantal mobiliteitsfeiten op een rijtje:

  • 89,6% van de organisaties heeft onderzoek gedaan naar het voorzien van mobiele applicaties.
  • 42,2% van deze organisaties heeft al gekeken naar een beleid, de methodes of de technologie voor het invoeren.
  • Slechts 14,7% van de organisaties die de mobiele ondersteuning van apps overwogen hebben geen BYOD beleid.
  • 85,3% van de organisatie sin Europa willen of moeten apps ondersteunen op zowel zakelijke als persoonlijke apparaten.

Een onderdeel van de mobiele ervaring voor gebruikers is de vrijheid om apps te kunnen zoeken en installeren. Maar hoe kan deze ervaring van vrijheid op een veilige manier naar zakelijke apparaten met zakelijke apps? Of andersom natuurlijk, hoe kan je als organisatie zakelijke apps toevoegen op persoonlijke apparaten zonder de vrijheid te verstoren?

Download de enquête
Lees meer over de resultaten van de klantenenquête over mobiliteit. In de enquête komt meer naar voren over: Informatiebeveiliging, de verandering in de traditionele werkplek, toegangsbeperkingen en technologie ter ondersteuning van mobiliteit.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.