Niet weer nieuwe software….

Geef het gebruik van Office 365 een boost

Geef het gebruik van Office 365 een boost

Na lang wikken en wegen heeft jouw organisatie beslist: we gaan aan de slag met Office 365. Na een aantal gesprekken met leveranciers, wat opzoekwerk op het internet en enkele demo’s ben jij inmiddels helemaal gewonnen voor een nieuwe manier van werken. Je staat te popelen om jouw medewerkers mee te nemen in de mogelijkheden en dan… hoor je een hoop gemopper. Waarom moeten we anders gaan werken? Al die nieuwe applicaties, dat is toch lastig? Niet bepaalt de reactie waar je op hoopte. Maar het kan ook anders, en dat lees je hier!

Een goed begin is het halve werk

Wat zeker niet werkt is de IT-afdeling groen licht geven voor de implementatie van de nieuwe software en dan kijken wat er gebeurt. Starten met Office 365 heeft een behoorlijke impact op de manier van werken binnen de organisatie, dat regel je dus niet even snel tussendoor. Zorg voor een goede voorbereiding, planning en uitvoering aan de hand van een adoptiestrategie. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat jouw implementatie op een sisser uitloopt.

De 3 A’s van de adoptiestrategie

Het implementeren van Office 365 is vooral een veranderproces. Zorg ervoor dat mensen begrijpen waarom een andere manier van werken nodig is en welke voordelen er voor hen te behalen zijn. De AAA-adoptiestrategie helpt je bij het uitrollen van jouw nieuwe software en verhoogt het gebruik van de nieuwe tools bij je werknemers. Deze adoptiestrategie bestaat uit volgende 3 stappen:

  1. Awareness: inspireer medewerkers, zorg voor begrip en bewustwording
  2. Activate: tijd voor actie, laat medewerkers in pilots zelf ervaren hoe het is
  3. Adoption: omarm de nieuwe manier van werken en zet dit om in de praktijk

Verhoog het gebruik van Office 365 in jouw organisatie

Wil jij het gebruik van Office 365 verhogen? Of sta je aan de vooravond van een nieuwe manier van werken? Vat de koe bij de horens, download deze praktische whitepaper en laat de AAA-strategie jou helpen om het beste uit jouw werknemers te halen!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom ICT StrategieIT BeheerDigitalisering bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT Strategie :  De keerzijde van IoT-toepassingen: security

Steeds meer IoT-toepassingen vinden hun weg naar ons dagelijkse leven. Leuk, want ze kunnen ons leven een stuk makkelijker maken. Ook voor bedrijven biedt het kansen. De verzamelde data helpt ons bij het maken van datagedreven beslissingen. Maar besteden we in deze IoT-gekte wel altijd evenveel aandacht aan onze privacy? Zijn alle die handige IoT-toepassingen wel even veilig?

Lees verder

ICT Strategie :  In 8 stappen cybersecurity valkuilen herkennen en aanpakken

Je wil uiteraard niet dat jouw onderneming het slachtoffer wordt van een cyberaanval. Toch komt uit onderzoek naar voren dat het mkb te weinig aandacht besteedt aan het beveiligen van hun IT-infrastructuur. Hierdoor zijn ze vaak het slachtoffer van cyberaanvallen en datalekken. Deze whitepaper zet 8 valkuilen voor jouw organisatie op een rij en vertelt hoe je deze het beste kunt aanpakken.

Lees verder

IT Beheer :  Een digitale werkplek waar jij blij van wordt

Een digitale werkplek is de nieuwe realiteit geworden. Toch worstelen veel IT-afdelingen met de transformatie van traditioneel beheer naar een moderne werkplekstrategie. In deze whitepaper vind je de 5 cruciale vereisten voor de digitale werkplek, hiermee vorm je het uitgangspunt van jouw planning en implementatie. Met deze optimale mix zorg je voor blije collega’s op de werkvloer én blije gezichten op de IT-afdeling.

Lees verder

IT Beheer :  Herken de zwakke plekken in jouw Office 365 databeveiliging

Veel organisaties vertrouwen blindelings op hun basisbeveiliging voor het veilig stellen van hun Office 365 data. Voor een goede databeveiliging in Office 365 moet je echter specifieke maatregelen nemen en je bewust zijn van de zwakke plekken en kwetsbaarheden in Office 365. Deze whitepaper zet 6 bekende kwetsbaarheden op een rij en laat je zien hoe je deze gaten in de beveiliging dicht.

Lees verder

Digitalisering :  De keerzijde van IoT-toepassingen: security

Steeds meer IoT-toepassingen vinden hun weg naar ons dagelijkse leven. Leuk, want ze kunnen ons leven een stuk makkelijker maken. Ook voor bedrijven biedt het kansen. De verzamelde data helpt ons bij het maken van datagedreven beslissingen. Maar besteden we in deze IoT-gekte wel altijd evenveel aandacht aan onze privacy? Zijn alle die handige IoT-toepassingen wel even veilig?

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.