Nieuwe software? Persona’s helpen je op weg

Met persona’s introduceer je sneller nieuwe systemen

Nieuwe software? Persona’s helpen je op weg

De tijd is rijp voor nieuwe software binnen de organisatie. Of het nu gaat om een nieuw boekhoudpakket of een volledig nieuwe digitale werkplek: medewerkers zullen met de nieuwe tools aan de slag moeten. En ze zullen hun werk anders moeten doen. Hoe zorg je ervoor dat iedereen deze nieuwe investering ook goed gebruikt? Met het snel installeren en het rondmailen van een handleiding maak je jezelf niet populair. Beter is het om een adoptieplan op te stellen en jouw nieuwe tools zo in te richten dat ze ook passen bij de wensen en behoeften van jouw medewerkers. In deze whitepaper vertellen we hoe persona’s hierbij helpen.

 

Voor een keer mag het: hokjesdenken

Wat is nu precies een persona? Het is een groep mensen, binnen de organisatie, die grotendeels hetzelfde werk uitvoeren. Kijk hierbij verder dan het organogram, maar kijk naar de manier van werken. Zo is het perfect mogelijk dat mensen op totaal andere afdelingen toch grotendeels op dezelfde manier werken en daardoor ook tegen dezelfde dingen aanlopen.

Hoe werkt het precies?

Bij het opstellen van deze persona’s verzamel je een schat aan informatie uit de organisatie. Informatie die niet alleen belangrijk is bij de adoptie van nieuwe tools, het helpt bijvoorbeeld ook bij:

  • Vereenvoudigen van werkwijzen en behoeften van medewerkers in de organisatie
  • Vertaling van kenmerken naar een herkenbaar persoon
  • Achterhalen van requirements
  • Bepalen van IT-middelen
  • En zoveel meer…

Krijg het antwoord op jouw vragen

In deze whitepaper wordt uitgebreid aandacht besteed aan de voordelen van een gedegen adoptietraject, krijg je een handige checklist bij het opstellen van persona’s en leer je met concrete voorbeelden hoe je dit aanpakt in jouw organisatie. Ga dus snel zelf aan de slag en haal meer uit jouw nieuwe software!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Profiel Wortell ›
 
 

Download artikel

Nieuwe software? Persona’s helpen je op weg

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.