Office 365 data veiligstellen met een back-up

Hoe kan je Office 365 data beter en veiliger beheren?

Hoe kan je Office 365 data beter en veiliger beheren?

Wanneer nam jij voor het laatst de Encyclopaedia Britannica bij de hand om informatie op te zoeken? Willen we nu wat weten, dan surfen we snel naar Google. De hoeveelheid data die we wereldwijd genereren zijn dan ook gigantisch: in 2016 alleen al zaten we op 16 zettabytes. Dat zijn 16.000.000.000.000.000.000.000 bytes. De beschikbare data blijven de komende jaren exponentieel stijgen want steeds meer organisaties gaan aan de slag met IoT of met cloud-applicaties zoals Office 365. Maar wat als je een keer per ongeluk data verwijderd? Waar vinden we dit terug en wie verzorgt onze back-ups?

Dataverlies = dure grap

Een onbedoelde datalek, als gevolg van gebruikersfouten, kan behoorlijk in de papieren lopen. Niet alleen krijgt je imago een behoorlijke klap, het herstel kan ook miljoenen kosten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de potentiële boete van de AVG die je boven het hoofd hangt als blijkt dat jij de data niet op de juiste manier beveiligt, opslaat en afschermt. Databeheer en -bescherming is in Europa hierdoor absoluut belangrijker geworden. We zien dat 40 % van de organisaties al kiest voor een automatische back-up naar de cloud, maar de overige 60 % heeft nog niet de voordelen van een cloudback-up.

Data gaat er niet zomaar vandoor

Een aantal oorzaken van dataverlies zijn:

  • Technische storing: Storingen worden gelukkig steeds zeldzamer, maar helemaal verdwenen zijn ze niet. Ook een stroomuitval, datacorruptie en firmwareproblemen kunnen plots optreden en een hoop schade veroorzaken. Een goed disaster recovery plan is dus geen overbodige luxe.
  • Cybercriminaliteit: Wellicht de bekendste oorzaak van dataverlies: cybercriminelen. Van phishing tot ransomware, we kennen allemaal de verhalen. Maar wist je dat bijna 10 % van het dataverlies wereldwijd wordt veroorzaakt door ontevreden medewerkers. Wanneer we kijken naar databeheer moeten we dus helaas ook interne dreigingen serieus nemen.
  • Gebruikersfouten en onbedoeld verwijderen van data: Hoofdoorzaak nummer 1 van dataverlies. Medewerkers verwijderen per ongeluk een belangrijke map of vergeten de wijzigingen in die belangrijke Excel-sheet te bewaren.

Snel weer op snelheid met back-ups

Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie niet te kampen krijgt met de naweeën van een cyberaanval? Welke mogelijkheden hebben organisaties als het aankomt op het maken van back-ups en het herstellen van verloren data? Je komt het te weten in dit praktische Handboek voor de back-up van Microsoft Office 365.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Office 365 data veiligstellen met een back-up

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.