Office 365 implementatie: 10 valkuilen

Voorkom deze veelgemaakte fouten en migreer soepel

Voorkom deze veelgemaakte fouten en migreer soepel

Met office 365 kunnen organisaties beter samenwerken en communiceren. Hiermee kunnen teams efficiënter werken en zelfstandig opereren. Helaas trappen veel organisaties in de valkuil van ‘aanschaffen en aan de slag’. Maar een succesvolle Office 365-implementatie behelst meer dan dat. Zorg dat u deze 10 veelgemaakte fouten voorkomt.

Alle neuzen dezelfde kant op

Een goede voorbereiding en goed kennisniveau zijn onmisbaar om een organisatorisch succes te maken van Office 365. Want behalve dat medewerkers op een andere manier moeten gaan werken, liggen er ook veel uitdagingen voor het projectteam.

Learnings van 120 Office 365-implementaties

In dit whitepaper worden de 10 meest voorkomende fouten bij Office 365-implementaties beschreven, gebaseerd op praktijkvoorbeelden van 120 organisaties die gemigreerd zijn. Voorbeelden van valkuilen zijn:

  1. Te weinig inzicht in eigen infrastructuur
  2. Het project niet opdelen in hapklare brokken
  3. Vertraging vanwege onvoldoende kennis van Office 365

Bespaar tijd en geld met inzicht in eigen infrastructuur

Veel organisaties kampen met te weinig kennis en inzicht van de eigen IT-infrastructuur. Zonde, want door dit eerst goed in kaart te brengen kan het project efficiënter worden ingericht. En dat scheelt  tijd én geld.

Kleine stapjes

Ook lopen veel organisaties vast doordat zij alles in één keer willen migreren. Hierdoor duurt de voorbereiding te lang en medewerkers kunnen niet langzaamaan wennen aan de nieuwe werkwijze.

Bespaar tijd met kennis van Office 365

Een derde probleem is dat niet iedereen voldoende kennis heeft van alle mogelijkheden van Office 365. Omdat projectteamleden meedenken over de doelen en inrichting, is het belangrijk dat zij weten welke toepassingen deze werkomgeving te bieden heeft. In projectteams waarin deze kennis ontbreekt, moet het wiel opnieuw worden uitgevonden en heeft men moeite met het bepalen van gezamenlijke doelen.

Bereid uw organisatie voor op een soepele overstap

De whitepaper ’10 valkuilen bij de implementatie van Office 365’ beschrijft veelgemaakte beginnersfouten. Zorg dat uw organisatie hier niet onder hoeft te leiden! Download deze whitepaper en zet de eerste stap naar een soepele migratie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom OrganisatieveranderingOffice 365 bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Office 365 :  Office 365: Zo gebruikt u het optimaal

Veel organisaties werken met Office 365. Alleen door gebrek aan kennis laten veel werknemers de diverse kansen die het met zich mee brengt liggen. Hierdoor gaat de gedane investering verloren. Door de veelvoorkomende valkuilen te ontwijken, kunt u de adoptie verhogen. Lees hier de 5 valkuilen en ga direct aan de slag.

Lees verder

Office 365 :  Webcast: Digitaal een contract ondertekenen in Office 365

Vaak besparen we tijd en moeite als we dingen digitaal regelen in plaats van op de ouderwetse manier. Steeds meer organisaties zijn dan ook bezig te digitaliseren. Toch wordt de laatste stap niet altijd gezet. Het ondertekenen van contracten gebeurt met pen en papier. Ontdek in dit webinar hoe u een efficiencyslag kunt maken door dit digitaal te gaan doen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.