Office 365: Zo gebruikt u het optimaal

Tips om uw kennis bijspijkeren

Tips om uw kennis bijspijkeren

Als een van de populairste software tools van het moment biedt Office 365 een brede variëteit aan functionaliteiten om efficiënt samen te werken. Toch laten medewerkers door kennisgebrek Office vaak links liggen, waardoor de gedane investeringen (deels) verloren gaan. In onderstaande whitepaper kunt u lezen wat de vijf valkuilen zijn in het gebruik van Office 365.

Lage adoptie

Medewerkers kiezen er nog wel eens voor om Office 365 compleet te negeren en terug te grijpen naar hun bekende applicaties als Whatsapp en Wetransfer. Datalekken en het zoekraken van belangrijke documenten zijn het gevolg. Maar met diezelfde functionaliteiten van Office 365 hebben organisaties niet alleen meer grip op informatiestromen, ook kunnen documenten sneller worden teruggevonden. Bedrijfskritieke documenten gaan niet meer verloren, omdat de compliance functionaliteit ervoor zorgt dat bestanden goed goed bewaard worden.

Door onvoldoende kennis van Office 36 is men vaak niet op de hoogte van de verschillende tools die geboden worden. Zo kunnen met de geïntegreerde functionaliteit van SharePoint, OneDrive en Outlook meerdere collega’s tegelijkertijd in hetzelfde document werken en achtergrondinformatie toevoegen, zonder dat ze deze steeds hoeven rondmailen, herschrijven en opzoeken. Ook kunnen vergaderingen of deadlines eenvoudig in elkaars agenda worden gedeeld.

Cybersecurity

Met Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS) is veel cybersecurity geautomatiseerd, waarmee de IT-afdeling wordt ontzorgd. Alle netwerkactiviteit op kantoor en in de cloud wordt gemonitored. Wordt er ineens ingelogd vanuit Rusland, terwijl de eigenaar van het account een half uur eerder uitlogde in Rotterdam, dan wordt het account onmiddellijk geblokkeerd. Per sms of met een token kan de medewerker aantonen dat hij toch écht de rechtmatige eigenaar is, waarna hij direct weer aan het werk kan. En dit alles is mogelijk zonder tussenkomst van IT.

Omdat een -vaak menselijke-  fout in een klein hoekje zit, kunnen ook gevoelige gegevens zoals burgerservicenummers worden beveiligd met EMS. Middels automatische encryptie worden bestanden na een vastgestelde datum onleesbaar gemaakt. Ook is er altijd een audit-spoor beschikbaar met goed gedocumenteerde logs. Cybersecurity wordt continue bijgehouden en organisaties kunnen inzien of hun mensen buiten Office 365 om toch nog gebruik maken van onveilige apps. Met een opfriscursus of extra tooling kan de kennis van de medewerkers worden opgefrist.

Download de whitepaper hier en lees welke vijf valkuilen in het gebruik van Office 365 bedrijven het beste kunnen vermijden of op te lossen.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Office 365: Zo gebruikt u het optimaal

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.