Onderzoek: Digitale werkplek voor nu en in de toekomst

Companies unprepared for the arrival of a true digital workplace

Companies unprepared for the arrival of a true digital workplace

Een digital workplace ofwel een digitale werkplek, wat is dit eigenlijk? Sommige organisaties vinden dat elementen zoals toegang tot zakelijke e-mails op mobiele apparaten, gebruik maken van Voice over IP op de werkvloer of het volgen van de organisatie op social media een werkplek tot een digitale werkplek maakt. Is dit wel zo? De schrijver van dit onderzoeksrapport bestrijdt de bovenstaande visie.

Onderzoek: de digitale werkplek
Deze whitepaper onderzoekt de vier technologische trends die verandering en kansen teweeg brengen op de manier van werken en daarnaast helpen om de processen binnen de organisatie te herontwerpen. Vandaag is de focus verschoven van de impact van digitalisering naar de werkplek zelf en de rollen die mensen zelf spelen bij die digitale werkplek. Zal de traditionele werkplek zoals wij die kennen nog wel bestaan in de toekomst? Is de organisatie klaar voor verandering? Dit zijn belangrijke vragen waar het onderzoek antwoord op geeft.

De voordelen van digitaal
Uit het onderzoek kwamen een aantal overtuigende resultaten naar voren van organisaties die digitale hulpmiddelen hebben geïmplementeerd:

  • 67% van de respondenten hadden een verhoogde productiviteit
  • 53% van de respondenten zag een verhoogde medewerkerbetrokkenheid
  • 43% van de respondenten ervaren omzetgroei als direct gevolg.

Blijft de organisatie achter? Wat te doen?
Een duidelijk resultaat dat naar voren komt uit het onderzoek is dat bedrijven geloven in een geheel nieuwe werkomgeving. 91% van de respondenten geloven dat de tieners van vandaag ooit in een rol groeien die nu nog niet bestaat. 72% van de respondenten zijn het er mee eens dat de traditionele werkplek over vier jaar overbodig is geworden. Toch geven de respondenten aan dat de kosten van een digitale werkplek er voor zorgen dat deze route vier jaar zal gaan duren. Hoe kan deze adoptie sneller worden doorlopen?

Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper en lees meer over de onderzoeksresultaten van een digitale werkplek. Daarnaast zal de whitepaper dieper in gaan op ‘connected workforce’.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom IT Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Management :  Verhoog je productiviteit in 10 eenvoudige stappen

De economie zit in de lift en ook voor 2018 ziet het er goed uit. Deze groei zorgt voor meer klanten maar laat het niet ten koste gaan van het werkplezier van je medewerkers. Deze whitepaper geeft 10 quick wins die de productiviteit op de werkvloer doen stijgen, zonder dat medewerkers met een te hoge werkdruk te kampen krijgen.

Lees verder

IT Management :  De 10 valkuilen bij implementatie van Microsoft 365

Het is niet iedereen altijd even duidelijk wat Microsoft 365 precies omvat. Hierdoor ontbreekt bij veel organisaties vaak een goede voorbereiding bij de implementatie, met fouten en vertragingen tot gevolg. Wilt u deze fouten voorkomen? In deze whitepaper vindt u de tien valkuilen die organisaties tegen kunnen komen tijdens de overgang naar Microsoft 365.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.