Online werkplek implementeren in 3 stappen

Webcast: Strategie naar een succesvolle Digital Workplace

Webcast: Strategie naar een succesvolle Digital Workplace

Soms ontstaat vanuit het management het idee om te innoveren “iedereen doet iets met intranet, dus wij willen nu ook een online werkomgeving”. Maar waarom? Er is niet altijd een duidelijke strategie voor de overstap. Wilt u een online werkplek implementeren waar, behalve het management, de rest van de organisatie ook blij mee is? Volg deze drie stappen voor een succesvolle overstap.    

1. Visie/ Strategie

Begin bij het waarom. Organiseer voordat het innovatietraject start, een strategische sessie met medewerkers uit verschillende takken en lagen van de organisatie. Op deze manier kunt u erachter komen wat er speelt binnen de organisatie. Tegen welke problemen lopen zij aan? Vaak zijn deze behoeftes misschien nog niet eerder uitgesproken, dus geef uw medewerkers hier de ruimte voor. Hebben mensen niet overal en vanaf elke device toegang tot systemen, zoals bijvoorbeeld CRM en document handling? Krijgen medewerkers meer e-mails dan zij wenselijk vinden? Of zouden zij beter kunnen samenwerken?

2. Adoptie

Een verandering roept per definitie weerstand op bij mensen. De sleutel tot een goede adoptie is het oplossen van probleem of het vervullen van een behoefte. De mate waarin medewerkers de nieuwe werkmethode omarmen valt of staat met de motivatie om het nieuwe systeem te leren kennen. Als werknemers zelf de meerwaarde zien van het werken in de nieuwe virtuele omgeving, zullen zij eerder geneigd zijn hier extra energie en tijd in te steken. Zien zij die meerwaarde niet, dan is de kans groot dat zij blijven hangen in hun oude vertrouwde werkwijze. Laat medewerkers zelf op het idee komen. U kunt hen daarbij helpen door vragen te stellen. Zoals “Vindt u het ook zo irritant dat als u terugkomt van vakantie, u eerst een dag bezig bent met e-mails lezen omdat uw hele inbox vol zit?” en medewerkers zelf laten inzien dat de oplossing kan liggen in het werken met de nieuwe tool.

3. Tooling en gebruiksgemak

Een innovatie kan nog zoveel meerwaarde bieden, als medewerkers eigenlijk niet goed begrijpen hoe ze ermee moeten werken gaan zij dat niet doen. Het gebruiksgemak en een goede interface van de nieuwe online werkomgeving zijn essentieel. Medewerkers moeten goed ingewerkt worden en voldoende training krijgen om in de nieuwe online werkomgeving te leren werken. Vergeet niet dat de nieuwe online werkomgeving continue verder ontwikkeld moet worden. Op deze manier zijn de tools beschikbaar die de werkzaamheden verlangen.

Online werkplek implementeren: zo wordt het een succes

Wilt u meer weten over het succesvol in gebruik nemen van een online werkplek? In deze webcast geven een ervaren business consultant en business development manager u tips en tricks geven voor een succesvolle overstap naar een online werkplek. Bekijk de webcast nu gratis.

tag icon

Bekijk nu

Bekijk deze webcast nu door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Bekijk webcast

Online werkplek implementeren in 3 stappen

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.