Operational Decision Management voor op data gebaseerde beslissingen

Taking operational decisions management to the next level

Taking operational decisions management to the next level

De behoefte om data te gebruiken bij het maken van belangrijke beslissingen wordt steeds groter. Steeds meer data, uit verschillende bronnen, komt beschikbaar. Organisaties beginnen ook steeds meer de waarde in te zien van deze waardevolle data. Echter is het vaak nog wel een uitdaging om deze waarde te ontsluiten. De kwaliteit van operationele data gaat snel achteruit. Tactische beslissingen moeten soms in 30 minuten gemaakt worden en snelle beslissingen in 6 seconden.

Data gebruiken voor het maken van tactische beslissingen
Een voorbeeld in de whitepaper, over de eerste hulp van een ziekenhuis, illustreert hoe belangrijk data is en hoe dit de snelheid van een beslissing kan beïnvloeden. Door gebruik te maken van alle beschikbare data, dit is inclusief mobile, social, IoT en bestaande operationele data, is het mogelijk om operationele beslissingen te maken op basis van data. Bedrijven hoeven niet alleen big data te verzamelen, maar kunnen ook besluiten de dag-tot-dag beslissingen te verbeteren.

Operational Decision Management (ODM)
In de whitepaper wordt de lezer meegenomen in een onderzoek waarin antwoord wordt gegeven op de vraag waarom organisaties in veel soorten industrieën de mogelijkheden van Operational Decision Management (ODM) nodig hebben. De nieuwe ODM oplossingen maken het voor organisaties mogelijk om kansen en risico’s nog beter te identificeren. Vervolgens kunnen deze inzichten worden omgezet in acties om zo goed mogelijk te kunnen reageren op actuele operationele vraag.

Enkele voordelen van Operational Decision Management zijn:

  • Het begrijpen van de tekst in de context
  • Toepassen van analytics voor het onderzoeken van kansen en risico’s
  • Een weloverwogen besluit over hoe te handelen

Operational Decision Management heeft ook als voordeel dat het een organisatie naadloos meeneemt door het beslissingsproces. Het vergaren van inzichten uit de gegevens, het maken van beslissingen gebaseerd op de inzichten en ten slotte het triggeren van de juiste zakelijke processen om de beslissing uit te voeren.

Lees in deze whitepaper meer over het maken van beslissingen aan de hand van data en Operational Decision Management. Download de whitepaper geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom StrategieManagementIT Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategie :  Wat is de cloud nou precies?

De cloud garandeert een flexibele, goedkopere en toekomstgerichte toekomst voor alle bedrijven. Leuk en aardig, maar wat is de cloud precies? Dat leest u in dit grote e-book. Het behandelt de werking, de strategische voordelen en hoe u stap voor stap migreert. Daarbij worden de technische details allerminst geschuwd.

Lees verder

Management :  Dit gaat er om in het hoofd van een enterprise architect

Een enterprise architect krijgt in het big data-tijdperk steeds meer verantwoordelijkheden. De cloud en mobiele apparaten zorgen ervoor dat applicaties en data niet meer persé binnen de organisatie blijft. Dit is erg prettig voor medewerkers, maar voor de enterprise architect brengt het wel enkele security-, privacy- en beheergevaren met zich mee. Lees snel verder voor meer inzicht in de verantwoordelijkheden van een enterprise architect.

Lees verder

Management :  De impact van IFRS 15 op de registratie van omzet

Om de verantwoording van omzet consistenter, transparanter en beter vergelijkbaar te maken is IFRS 15 Revenue from Contracts with Customers effectief geworden. Deze richtlijn is al dit boekjaar van toepassing en geeft richtlijnen omtrent de correcte allocatie van omzet naar leveringsverplichtingen. Welke impact heeft deze nieuwe regelgeving op uw organisatie? Lees deze whitepaper met een uitgebreide toelichting op het 5 stappenplan.

Lees verder

IT Management :  De 10 valkuilen bij implementatie van Microsoft 365

Het is niet iedereen altijd even duidelijk wat Microsoft 365 precies omvat. Hierdoor ontbreekt bij veel organisaties vaak een goede voorbereiding bij de implementatie, met fouten en vertragingen tot gevolg. Wilt u deze fouten voorkomen? In deze whitepaper vindt u de tien valkuilen die organisaties tegen kunnen komen tijdens de overgang naar Microsoft 365.

Lees verder

IT Management :  Hoe kan IT maximaal bijdragen tot het succes van uw organisatie?

Organisaties worden verplicht om te blijven innoveren in deze digitale wereld. Hierdoor komt de IT-afdeling onder hoge druk te staan. Voornamelijk omdat er een spanningsveld ontstaat tussen de gebruiker en de beheerder. Lees verder voor meer informatie over de voordelen die ITaas kan bieden voor de organisatie. Daarnaast wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden van Automation en Orchestration.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.