Predictive Analytics voor een betere performance

BI forward: A full view of your business

BI forward: A full view of your business

Wat organisaties van Business Intelligence (BI) willen is een volledig beeld. BI helpt niet alleen bij het omschrijven en vaststellen van de huidige performance, maar ook bij het voorspellen van de toekomstige performance. Door het omschrijven en vaststellen van de huidige performance én het voorspellen van de toekomstige performance, is het voor een organisatie makkelijker om de concurrentie voor te blijven. Met Business Intelligence heeft een organisatie de beschikking over: rapportages over de stand van de organisatie, scorecards en real-time informatie en predictive analytics die laten zien waar de organisatie heen gaat.

Business Intelligence vandaag de dag
Verschillende gebruikers kunnen informatie transformeren in inzichten en kunnen deze inzichten gebruiken om de organisatie voorwaarts te sturen. Echter, Business Intelligence kan meer! Een BI oplossing van vandaag biedt de onderstaande voordelen voor bedrijven:

  • Het identificeren van markttrends voordat de concurrentie dit doet.
  • Het begrijpen van het gedrag van klanten.
  • Het oplossen van operationele inefficiëntie.
  • Het maken van gezonde zakelijke beslissingen.
  • Het overwinnen van slechte beslissingen.
  • Een goed beeld krijgen met de grote hoeveelheid data die verwerkt moet worden.

Predictive Analytics tillen BI naar een nieuw niveau
Predictive Analytics verwerkt historische data, leert van het “verleden” en creëert modellen. Deze modellen analyseren een nieuwe set data voor het maken van een voorspelling. Wat is het doel van Predictive Analytics? Leren van de fouten en successen in het verleden en van klanten en transacties. Bedrijven weten door Predictive Analytics wat ze moeten veranderen en wat repliceren.

Download de whitepaper
Lees vrijblijvend de volledige whitepaper waarin uiteengezet wordt wat organisaties van Business Intelligence kunnen verwachten vandaag de dag. Daarnaast wordt de waarde van Predictive Analytics voor organisaties verder omschreven aan de hand van diverse voorbeelden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Intelligence :  Kenniscyclus: Next step in analytics

Data en analytics hebben de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de dagelijkse gang van zaken in organisaties. Van het optimaliseren van klantrelaties tot efficiënter werken. Toch blijven veel mogelijkheden onbenut omdat data onvoldoende gecombineerd worden. In deze kenniscyclus leer je hoe je de volgende stap kunt zetten met analytics om het volledige potentieel te benutten.

Lees verder

Business Analytics :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder

Partner

IBM

IBM is het grootste bedrijf op het gebied van informatietechnologie ter wereld, en al 80 jaar toonaangevend bij ondersteuning van innovaties voor het bedrijfsleven. IBM is wereldwijd actief bij de levering van geavanceerde informatietechnologie.

Profiel IBM ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.