Procesbeschrijving maken alleen nuttig met enthousiaste medewerkers

Continu verbeteren Stap 6: Implementeer de verbeteringen

Continu verbeteren Stap 6: Implementeer de verbeteringen

Het beschrijven van processen heeft als doel om verbeteringen binnen de organisatie te realiseren. Dat kunnen hele kleine, maar ook grote veranderingen zijn. Maar alleen een procesbeschrijving maken is zinloos! Het is slechts één van de stappen op weg naar een verbetering in de organisatie. Medewerkers moeten deze veranderingen uiteindelijk gaan "dragen". Hun enthousiasme is daarom essentieel voor het succes van een organisatieverbetering. 

Wat heeft een procesbeschrijving maken tot doel?

Het beschrijven van processen heeft als doel om verbeteringen binnen de organisatie te realiseren. Dat kunnen hele kleine, maar ook grote veranderingen zijn. Processen beschrijven betekent eigenlijk continu processen monitoren en verbeteren. Want zowel de markt als de organisatie blijven in ontwikkeling. In deze reeks van zeven whitepapers leren we u hoe u de processen in de organisatie met een laagdrempelige techniek effectief kunt verbeteren. In de vijfde stap gingen we in op het analyseren van het probleem. Dit is de zesde stap: Implementeer de verbeteringen, de vierde fase van DMAIC.

Hoe enthousiasmeert u uw mensen voor de te implementeren verbeteringen?

Aan de hand van het implementatieplan gaat het verbeterteam nu aan de slag met het uitvoeren van de verbeteringen. Betrokken personen moeten geïnformeerd en enthousiast gemaakt worden. De acties moeten worden opgevolgd en de resultaten moeten zichtbaar worden. Na uitvoering is het meten van het effect van de verbetermaatregel een essentiële stap. Het is belangrijk om te weten wat de verbeteringsactie heeft opgeleverd. Lees meer over het implementeren van de verbeteringen in de volledige whitepaper.

Deze Lean Six Sigma technieken kunt u inzetten

Wilt u meer weten over de Lean Six Sigma technieken die bij deze fase van DMAIC ingezet kunnen worden? U leest er alles over in deze whitepaper. Download daarnaast ook informatie over de andere stappen in het proces:

  1. Wat is verbeteren?
  2. Hoe begin ik met verbeteren?
    Continu verbeteren gebaseerd op de LEAN Six Sigma-principes:
  3. Define – Definieer het probleem.
  4. Measure – Meet de benodigde gegevens.
  5. Analyse – Analyseer het probleem
  6. Improve  - Implementeer verbeteringen
  7. Control – Borg de verbeteringen


 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom BPM Processen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Processen :  Uitgangspunten bij het bepalen van de visie

Processen beschrijven kan relatief eenvoudig zijn. Er moet worden gewaakt voor valkuilen die ontstaan doordat sommige dingen zeer vanzelfsprekend zijn geworden. Lees nu deel 1 uit de serie whitepapers waarin de drie uitgangspunten worden uitgelegd en met welke valkuilen de organisatie rekening dient te houden.

Lees verder

Partner

Sensus process management

Sensus process management uit Maarssen is gespecialiseerd in het beschrijven en verbeteren van bedrijfsprocessen. Met onze BPM online suite zorgen we ervoor dat procesmanagement een fundamentele plaats krijgt in uw organisatie.

Profiel Sensus process management ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.