Processen effciënt inrichten op 5 manieren

Doorlopend verbeteren

Doorlopend verbeteren

‘Doorlopend verbeteren’ is een term die vaak voor komt in het huidige bedrijfsleven. Dit betekent het bekijken van de klanttevredenheid, maar ook het drukken van de interne kosten. De organisatie moet de huidige processen bekijken en de overbodige elementen verwijderen. Met deze stap komt het bedrijf tot een efficiënter en effectiever proces.

5 manieren om processen efficiënt in te richten

Voor het verbeteren van de processen zijn er vijf verschillende benaderingen:

  1. Groepeer dezelfde soort activiteiten
  2. Voer de processen parallel uit
  3. Ontwikkel procesvarianten
  4. Creëer grip door het uitvoeren van ‘self-checks’
  5. Vermijd overproductie

Op naar een efficiënte en effectieve organisatie

Download de whitepaper over doorlopend verbeteren waarin dieper wordt ingegaan op de benaderingen van het verbeteren van de processen binnen de organisatie. Daarnaast gaat de whitepaper verder in op de 5 bovenstaande benaderingen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom BPM Processen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Processen :  Uitgangspunten bij het bepalen van de visie

Processen beschrijven kan relatief eenvoudig zijn. Er moet worden gewaakt voor valkuilen die ontstaan doordat sommige dingen zeer vanzelfsprekend zijn geworden. Lees nu deel 1 uit de serie whitepapers waarin de drie uitgangspunten worden uitgelegd en met welke valkuilen de organisatie rekening dient te houden.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.