Processen implementeren is maatwerk

Stap 7: Processen Implementeren

Stap 7: Processen Implementeren

Sensus-methode biedt alle mogelijkheden voor onder andere  certificering, efficiencyverbetering, het vergroten van de klantgerichtheid en het stimuleren van procesgericht denken binnen een organisatie. Bedrijfsmanagement speelt hierbij eveneens een belangrijke rol.

Nadat de processen (in de vorige stap) zijn gemodelleerd begint pas het echte werk pas. Het implementeren van de processen.

Deze factoren zijn van invloed op de procesimplementatie

Zowel de bedrijfsculturen als uiteenlopende omgevingsfactoren zijn van invloed op het implementeren van processen. Voor elke implementatie is maatwerk dus vereist.  Ook bij deze stap zijn er weer diverse aandachtspunten en mogelijke valkuilen die in de gaten gehouden moeten worden.

Alles begint met goede afspraken

Bij implementatie gaat het om het maken van goede afspraken.  Om implementatie tot een succes te maken moeten de volgende zaken in ieder geval goed zijn geregeld:

  • Goedkeuring bedrijfsmanagement
  • Opstellen implementatieplan
  • Afspraken over de wijze van terugkoppeling en voortgang

Lees nu deel 7 uit de serie whitepapers van Sensus-methode waarin de implementatie uitgebreid aan bod komt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom KwaliteitmanagementBPM Processen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Processen :  Uitgangspunten bij het bepalen van de visie

Processen beschrijven kan relatief eenvoudig zijn. Er moet worden gewaakt voor valkuilen die ontstaan doordat sommige dingen zeer vanzelfsprekend zijn geworden. Lees nu deel 1 uit de serie whitepapers waarin de drie uitgangspunten worden uitgelegd en met welke valkuilen de organisatie rekening dient te houden.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.