Processen modelleren na een goede voorbereiding

Stap 6: Processen Modelleren

Stap 6: Processen Modelleren

Sensus-methode biedt alle mogelijkheden voor onder andere  certificering, efficiencyverbetering, het vergroten van de klantgerichtheid en het stimuleren van procesgericht denken binnen een organisatie. Bedrijfsmanagement speelt hierbij eveneens een belangrijke rol.

Na een goede voorbereiding kunnen we starten met het procesmodelleren. Er zijn meerdere manieren waarop processen gemodelleerd kunnen worden.

  • Specialistenbenadering
  • Werkgroepbenadering
  • Combinatievorm

Door gezamenlijk met betrokken medewerkers processen te modelleren wordt de organisatie mede-eigenaar van de processen. Hierdoor zal een organisatie eerder bereid zijn mee te gaan in veranderingen. Ook bij het modelleren van de processen zijn er aandachtspunten en valkuilen die bij het behandelen moeten worden meegenomen.

Lees nu deel 6 uit de serie whitepapers van Sensus-methode waarin de verschillende manieren voor het modelleren van processen worden behandeld.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom KwaliteitmanagementBPM Processen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Processen :  Uitgangspunten bij het bepalen van de visie

Processen beschrijven kan relatief eenvoudig zijn. Er moet worden gewaakt voor valkuilen die ontstaan doordat sommige dingen zeer vanzelfsprekend zijn geworden. Lees nu deel 1 uit de serie whitepapers waarin de drie uitgangspunten worden uitgelegd en met welke valkuilen de organisatie rekening dient te houden.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.