Tag: Financieel Management

Afsluiting boekingsperiode staat gelijk aan stress en overwerken

Afsluiting boekingsperiode staat gelijk aan stress en overwerken gratis downloaden

Maand-, kwartaal- of jaarafsluitingen behoren meestal niet tot de favoriete werkzaamheden van financieel medewerkers. Routinetaken moeten snel afgehandeld worden, want de deadline komt in zicht. Bovendien is het van het grootste belang dat er geen fouten gemaakt worden, dus de druk op financiële afdelingen is groot. Lees hier hoe je met continuous close deze werkzaamheden integreert in de dagelijkse activiteiten.

Lees verder ›Download nu

5 essentiële stappen bij het aantrekken van nieuw kapitaal

5 essentiële stappen bij het aantrekken van nieuw kapitaal gratis downloaden

Een onderneming die wil groeien heeft kapitaal nodig om te kunnen investeren. Of je nu kiest voor een beursgang of een kapitaalinjectie van privé-investeerders, inzage in het financiële plaatje van de onderneming is cruciaal voor succes. Deze whitepaper zet 5 essentiële stappen op een rij die jouw onderneming optimaal voorbereiden op het werven van nieuwe fondsen.

Lees verder ›Download nu

Besparen op inkoopkosten

Besparen op inkoopkosten gratis downloaden

Hoe zeker bent u ervan dat uw facilitaire kosten op het juiste niveau zijn? Door het ondergeschikte karakter krijgt de inkoop van facilitaire zaken zoals kantoorartikelen, drukwerk, telefonie en uitzendkrachten vaak onvoldoende aandacht. Dit resulteert regelmatig in een flink besparingspotentieel. Een besparingspotentieel dat met name aanwezig is bij middelgrote bedrijven waar de facilitaire inkoop vaak versnipperd plaatsvindt. Lees verder!

Lees verder ›Download nu

Besparingspotentieel herkennen

Besparingspotentieel herkennen gratis downloaden

Kostenbesparing is in deze turbulente economische tijden een actueel thema in het management team. Een van de meest effectieve manieren voor de office manager om aan de realisatie van kostenbesparingen een bijdrage te leveren, is verbetering van de facilitaire inkoop. Door de diversiteit van de uitgaven, van uitzendkrachten tot energie en van drukwerk tot schoonmaak, is echter niet altijd duidelijk waar het besparingspotentieel ligt. Om een goede indicatie te krijgen van de kostengebieden met een besparingspotentieel op de facilitaire inkoop worden in dit artikel twee toetsen uit de praktijk van CostFocus besproken.

Lees verder ›Download nu

Het rentmeesterschap van uw afdeling

Het rentmeesterschap van uw afdeling gratis downloaden

Kostenbesparing is in deze turbulente economische tijden een actueel thema in het managementteam. Ook voor de afdeling die u aanstuurt zal dit thema actueel zijn. Hoe kunt u ervoor zorgen dat op uw afdeling goed rentmeesterschap wordt nageleefd? Welke factoren spelen een rol en waar ligt uw invloed? En hoe kunt u eenvoudig een besparingsproject opzetten? Dit artikel geeft u de handvatten.

Lees verder ›Download nu

Wie kan wanneer besparen?

Wie kan wanneer besparen? gratis downloaden

Staat u open voor een kostenbesparing op facilitaire inkoop maar weet u niet of daar in uw bedrijf voldoende potentieel voor is? Beoordeel dan aan de hand van dit artikel of een besparingsproject opportuun is.

Lees verder ›Download nu