Robotic Process Management en Business Process Management Systems uitgelicht

Zet nieuwe technologie in om mensenwerk te verlichten

Zet nieuwe technologie in om mensenwerk te verlichten

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een snel tempo op. Af en toe lijkt het wel alsof we iedere dag een nieuwe trend of ontwikkeling voorbij zien komen. Wil een organisatie groeien en innoveren, dan is het belangrijk dat ze deze ontwikkelingen volgen en begrijpen. Welke toegevoegde waarde kunnen ze leveren aan jouw organisatie? Twee veelbesproken ontwikkelingen zijn Robot Process Automation (RPA) en Business Process Management Systems (BPMS). Deze whitepaper legt haarfijn uit wat deze technologieën precies inhouden en welke voordelen zij bieden. En hoe staan ze in relatie tot elkaar? Je komt het hier te weten.

Wat is Robotic Process Automation (RPA)?

Bij RPA worden krachtige software robots ingezet om menselijke taken na te bootsen. Voorbeelden van taken die RPA kan overnemen zijn:

  • Gegevens kopiëren en plakken vanaf websites
  • Gegevens verzamelen in een database of Excel-bestand
  • Folders verplaatsen

De gebruiker voert eenmalig het werk uit, het RPA-systeem registreert de handelingen en na finetunen en aanpassen kan de RPA-bot de handeling repliceren. Deze technologie is vrij eenvoudig toe te passen binnen organisaties en biedt een snelle en betaalbare manier om het werk van medewerkers te verlichten. Zo is er weer tijd beschikbaar voor uitdagender werk.

Wat is Business Process Management Systems (BPMS)

Business Process Management (BPM) is het vakgebied van procesbeheersing, alles draait om het optimaliseren van de bedrijfsprocessen. Business Process Model and Notation (BPMN) is de standaard voor procesbeschrijving. Deze standaard beschrijft niet enkel processen, ze kunnen ook uitgevoerd worden. Hier komt BPMS in beeld. Dit is het platform dat op basis van BPMN de modellen kan uitvoeren. Ze doen dit door de samenwerking tussen mensen, systemen en RPA’s te coördineren en in goede banen te leiden. BPMS zorgt ervoor dat mens en machine optimaal gaan samenwerken.

Meer weten over RPA en BPMS?

Ben jij benieuwd geworden hoe deze twee ontwikkelingen jouw organisatie helpen bij het optimaliseren van processen? Download de whitepaper Hoe Robotic Process Automation en Business Process Management samen mensenwerk verlichten en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom TrendsInnovatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  AI aan de vooravond van een wereldwijde doorbraak

We zien steeds vaker bedrijven kunstmatige intelligentie inzetten om tot betere analyses te komen. Of ze willen de klanttevredenheid verhogen door AI in te zetten binnen hun customer service. Tijd om te kijken hoe het er in het vakgebied van kunstmatige intelligentie voor staat. Van best practices tot nieuwe inzichten, deze whitepaper zet het voor je op een rij.

Lees verder

Trends :  Ben jij klaar voor een digitale werkplek?

Van 9-tot-5 werken, op een vaste plek en altijd op dezelfde locatie. Geef toe, heel flexibel klinkt dit niet. Waarom houden veel bedrijven vast aan de traditionele werkplek? Nieuwe generaties dienen zich aan op de werkvloer en clouddiensten zoals Office 365 of G-suite winnen steeds meer aan populariteit. Is het geen tijd om de volgende stap te zetten?

Lees verder

Innovatie :  Internet of Things: verhalen over missers en successen

IoT-projecten staan nog steeds op de to-do-lijst van veel organisaties. Sommigen onder ons zetten alvast de eerste voorzichtige stappen, anderen zijn nog op zoek naar het juiste moment om te starten. In welke fase je ook zit, het is altijd interessant om te kijken hoe het andere verging. In deze whitepaper vertellen 80 IT-professionals over hun missers en successen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.