Round Table verslag: Effectiviteit van B2B Content Marketing

Lessons learned & trends voor 2012

Lessons learned & trends voor 2012

Content Marketing wordt door zakelijke en IT dienstverleners steeds vaker ingezet om leads te genereren. Het delen van kennis, kunde en ervaring via online media blijkt een effectieve manier om commerciële relaties te werven en ontwikkelen. Dat blijkt onder meer uit de Ronde Tafeldiscussie die Heliview Online onlangs organiseerde over dit thema. Tijdens de discussie kwamen echter ook een aantal trends, aandachtspunten en lessons learned boven tafel.

Een aantal van de belangrijkste “Lessons Learned” zijn:

  • Kennis: Effectiviteit van Content Marketing heeft een directe relatie met de diepte van de kennis.
  • Klantrelatie: Content Marketing is breder dan leadgeneratie, het vormt ook een steeds belangrijker onderdeel van relatiebeheer en levert een bijdrage aan Thought Leadership.
  • Vorm: De vorm waarin content wordt gepresenteerd wint aan belang, tegenwoordig wordt steeds vluchtiger gekeken naar content. Het mediaformat is daar steeds relevanter.
  • Organisatie: Organisatieafstemming is een voorwaarde voor succes, ook bij Content Marketing speelt de traditionele gap tussen sales en marketing.

Download het verslag
Download geheel vrijblijvend het volledige gespreksverslag “Effectiviteit van B2B Content Marketing”. In deze sessie hebben een aantal bedrijven een rol gespeeld, zoals: Microsoft, Capgemini, Sensus-Methode, Mitel, Uitgeverij Tiem, MID Solutions en Heliview Online. De discussie vond plaats onder leiding van Platform voor Klantgericht Ondernemen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom B2BOnline Conversie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

B2B :  Data van websitebezoekers omzetten in omzet

Elke B2B-organisatie analyseert op zijn eigen manier websitebezoek. Tot in detail via Google Analytics of pas als er een potentiele lead is. Hierdoor blijven veel kansen liggen. Hoe kunt u een hoger rendement genereren met informatie uit websitebezoek? Lees in deze whitepaper meer over de stappen in het koopproces, wat het rendement is en welke tools u kunt inzetten. Daarmee kunt u uw B2B-omzet verhogen.

Lees verder

B2B :  B2B-leadgeneratie: zo laten bedrijven hun verkoop stijgen

Waarom profiteren sommige bedrijven wél van de economische groei? De Nationale B2B Leadgeneratie Benchmark 2017 laat zien hoe marketeers en salesmanagers betere sales weten te realiseren. Met cijfers, interviews en achtergrondinformatie over methodes die leads en sales opleveren, ligt succes ook voor u binnen handbereik.

Lees verder

Online Conversie :  IT Leadgeneratie Benchmark

Leadgeneratie wordt steeds belangrijker in onze alsmaar digitaliserende wereld. IT-aanbieders worstelen met de vraag hoe ze zich het beste in de kijker kunnen spelen bij inkopers op individueel – tot directieniveau. In een uitgebreid benchmarkonderzoek is de IT-marketing van circa honderd Microsoft partners onder de loep genomen, waarbij een wel heel bijzondere onderzoeksmethodiek is gebruikt.

Lees verder

Partner

Heliview Online

Heliview Online is een specialist in B2B Content Marketing voor zakelijke en IT dienstverleners.

Profiel Heliview Online ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.