Selectie e-HRM oplossing: hoe begin ik?

4 stappen naar een e-HRM implementatie

4 stappen naar een e-HRM implementatie

e-HRM is transparant, efficiënt en harmonieus samenwerken. Een digitale HRM omgeving waarin functionaliteiten en informatie ontsloten worden. Eigenlijk is e-HRM het veranderen van een werkwijze. Deze whitepaper beschrijft de aanpak voor het implementeren van een e-HRM systeem in de organisatie. Vier stappen naar een solide basis van de e-HRM implementatie.

Voor een weloverwogen keuze voor een e-HRM strategie, is het goed om de onderstaande 4 stappen te doorlopen:

 1. HRM-ambitie
  Breng de HR ambities SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden) in kaart.
 2. HRM-service model
  Het definiëren van de doelstellingen binnen de organisatie. Wat heeft dit voor invloed op de organisatie?
 3. HRM-processen
  Doorloop de activiteiten, rollen, functies en kwaliteiten door middel van een aantal processen.
 4. ICT oplossingen
  Wat zijn de functionele eisen en de ICT eisen?

Een paar misverstanden uit de weg

“Die 4 stappen, het zal wel, wij doen het anders: wij gaan eerst wat processen digitaliseren, daarna zien we wel verder”

e-HRM is een verandertraject. Dit kan je niet met een deel van het bedrijf doen, het verandertraject doe je met de hele organisatie. Een goede communicatie is hierbij essentieel. We gaan op reis, dit is onze eindbestemming en dit zullen we onderweg tegen komen. Daarom is het funest om te werk te gaan zoals de quote hierboven. Daarnaast zijn er nog een paar argumenten op het gebied van de ROI en organisatie- en autorisatie-inrichting te noemen.

Download de preview
Meer te weten komen over de implementatie van e-HRM en de vier bovengenoemde stappen? Download vrijblijvend de preview van deze whitepaper. Hierna krijgt u de volledige whitepaper per post toegestuurd. De whitepaper gaat uitgebreid in op de 4 stappen voor een goede e-HRM strategie. Daarnaast gaat de paper verder in op de voortgang na deze 4 stappen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Human Resources bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Human Resources :  In 5 stappen beter gebruikmaken van Skype for Business

Samenwerken over de grenzen heen of thuiswerken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Nieuwe technologie zoals Skype for Business zorgt ervoor dat we altijd en overal net zo productief werken als op kantoor. Voorwaarde is wel dat iedereen de nieuwe software optimaal gebruikt. Zo niet, dan zal je investering niet lonen. Haal optimaal rendement uit je personeel en de software!

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.