ShareFile Enterprise

Het veilig delen van bedrijfsgegevens binnen een onderneming

Het veilig delen van bedrijfsgegevens binnen een onderneming

Als een onderneming gebruik wil maken van mobiele apparaten, dan zijn hier enige risico’s aan verbonden. Zo delen medewerkers bedrijfsgegevens op externe locaties en worden deze gegevens ook gesynchroniseerd op verschillende apparaten die in zakelijk of privé gebruik zijn. Om enige belemmeringen voor te zijn moet een organisatie in het bezit zijn van een effectieve oplossing die voldoet aan de wensen van de gebruikers als die van de IT beheerder. In deze paper wordt besproken hoe werknemers gemakkelijk en op een veilige manier gebruik kunnen maken van mobiele apparaten en hoe de IT kan voldoen aan de vereisten voor veiligheid, beheerbaarheid en compliance.

Beheer en lever toegang tot het IT netwerk
Als ondernemingen willen mobiliseren dan is het mogelijk dat men enige risicio’s tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfsgegevens die online gedeeld worden, maar die zich bevinden in een onbeveiligde IT omgeving waardoor mensen van buitenaf gemakkelijk aan bedrijfsinformatie kunnen komen. Zo worden gegevens gesynchroniseerd en gedeeld op externe locaties en vallen de gegevens buiten het zicht van de IT beheerder. Het afsluiten van het IT netwerk is geen oplossing, want dan zouden de werkzaamheden van een werknemer belemmerd kunnen worden. Men moet dan ook werken naar een effectieve oplossing waarbij er voldaan wordt aan de wensen van de gebruikers als van de IT beheerder. Denk hiebrij aan:

  • Dat de IT beheerder de volledige controle behoudt over de toegang en dat de oplossing voldoet aan de zakelijke beveiligings- en compliancenormen voor gegevens.
  • Dat werknemers toegang krijgen tot gegeens en zij d emogelijkheid hebben gegevens te synchroniseren.

Download vrijblijvend deze whitepaper
In deze whitepaper wordt besproken hoe werknemers gemakkelijk en op een veilige manier gegevens kunnen delen, synchroniseren over verschillende mobiele apparten. Terwijl de IT kan voldoen aan de vereisten voor veiligheid, beheerbaarheid en compliance. 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.