SharePoint implementeren: stappenplan op weg naar succes

SharePoint met open armen ontvangen in de organisatie

SharePoint met open armen ontvangen in de organisatie

Bij aanschaffen of bouwen van een SharePoint portaal, is het belangrijk dat de portaal bij introductie met open armen wordt ontvangen. Welke stappen zijn belangrijk bij een succesvolle SharePoint implementatie? Deze whitepaper gaat in op 8 stappen die u daarbij kunnen ondersteunen.

SharePoint implementeren in 8 stappen

  1. SharePoint strategie en volwassenheid
  2. Licenties en cloud v.s. on-premise
  3. Infrastructuur en testomgeving
  4. Aan de slag met governance
  5. Implementatie, training en testbegeleiding

Benieuwd naar de overige 3 stappen op weg naar een succesvolle implementatie? Die leest u in het uitgebreide whitepaper. Hieronder staan twee van de stappen verder uiteengezet:

Strategie en roadmap

Als eerst is het belangrijk om de doelstelling te bepalen die de organisatie de komende jaren voor ogen heeft. Als tweede stap is het belangrijk om te bepalen welke van deze doelen ondersteund kunnen worden met SharePoint. Als laatste: welke oplossing heeft prioriteit en in welke volgorde gaan we het realiseren? Dit alles kan een organisatie beschrijven in een strategiedocument.

Cloud v.s. on-premise

SharePoint kan zowel on-premise, in de cloud of als een hybride oplossing ingezet worden. Bij een bestaande omgeving met veel maatwerk, Active Directory Policies, koppelingen met andere systemen of is cross site publishing belangrijk? Dan is de on-premise oplossing vaak de beste keuze.

Zelf doen of toch uitbesteden?

Kom meer te weten over de overige stappen in de whitepaper waarin alle 8 stappen uitgebreid worden besproken. Gaat u SharePoint zelf implementeren of de implementatie uitbesteden? Lees meer over de keuze die u moet maken en waar u aan moet denken.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

SharePoint implementeren: stappenplan op weg naar succes

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.